eur:
396.17
usd:
368.97
bux:
69909.88
2024. június 19. szerda Gyárfás
fotó: Google-maps
Nyitókép: Google-maps

Keserű, zenés tréfát csináltak egy katasztrofális magyarországi útszakaszból

Egy csobánkai útra került ki a figyelmeztetés: ez egy zenélő út. A táblára a Metallica egyik számát írták fel, de ez inkább csak az úttest állapotára utalhat.

A humorosnak tűnő felirat kényszerű közösségi összefogás hatására született, ugyanis a jelölt csobánkai útszakasz kritikus állapotban van. Szerintük - az amúgy világszerte népszerű zenélő utak nyomán - a Metallica Master of Puppets című dalát játsszák a rajta keresztülhaladó autók menet közben - írja a divany.hu.

A fotót a napokban a Szentendre Blogol nevű Facebook csoportban posztolták, a sok hozzászóló egyöntetű véleménye szerint bizony a jelölt útszakasz megérdemelte a fricskát.

Magyarországon amúgy vannak "igazi" zenélő utak is. Az elsőt még 2019-ben adták át. A 67-es úton a Republictól stílszerűen A 67-es út című dal szól, míg a 37-es úton az Érik a szőlő című népdalt hallhatják az autósok vezetés közben.

A zenélő utak egyébként valójában nem zenélnek. Úgy alakították ki rajtuk az aszfalt felső rétegén elhelyezett rovátkolást, hogy azon autóval áthaladva különböző magasságú hangok legyenek hallhatóak.

Ezek egyfajta sebességlassítók. A lap emlékeztet rá, hogy az első zenélő utat 1995-ben építették meg Dániában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×