eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
storm over the lake Balaton-Hungary
Nyitókép: Remedios/Getty Images

A strandszezonra készülve ezt minden gyereknek látnia kell

Óvodásoknak és iskolásoknak készített kisfilmeket a Vízimentésért Alapítvány azért, hogy a gyerekek (és a felnőttek is) megtanulják, mire kell figyelni a vízparton a biztonságuk érdekében.

A strandokon a legnagyobb veszély a gyermekeket fenyegeti. Ezért nem elég, ha a szülő felügyeli őket, hanem már óvodás korban fontos nekik elmagyarázni, hogy hogyan kell vigyázni magukra. Hasonló kisfilmek magyarul nem elérhetőek, ezért vállalkozott az elkészítésükre a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának alapítványa.

A sorozatban eddig öt rövid videó és egy rajzfilm készült el, melyet bárki megnézhet a YouTube-on – olvasható a vízimentők közleményében.

A rövid videók alkalmasak arra, hogy óvodai, iskolai foglalkozás keretében beszélgessenek a pedagógusok a gyerekekkel a biztonságos strandolásról, a vizek veszélyeiről. Ennek nagy jelentősége lehet a hamarosan kezdődő strandszezon előtt, hiszen sajnos az a tapasztalat, hogy sok esetben a szülők sincsenek teljesen tisztában a veszélyekkel.

Pedig kis odafigyeléssel biztosíthatjuk azt, hogy ne érjen minket baj a strandon, a vízpartokon – hívják fel a figyelmet.

A kisfilmek a családi nyaralásra való felkészülést is segítik, érdemes a szülőknek a gyerekekkel közösen megnézni, majd beszélgetni róluk, még mielőtt elindulnak üdülni.

A videók a következő témákkal foglalkoznak:

  • nem szabad felhevült testtel vízbe ugrani,
  • egy gyerek soha ne menjen egyedül a vízbe,
  • egy gyerek ne menjen mentőmellény nélkül mély vízbe,
  • nagyon veszélyes felfújható strandeszközön elaludni a vízen, és
  • hallgassunk a vízimentő jótanácsaira.

A rajzfilm, melynek főszereplője két óvodáskorú rajzfilmfigura, az óvodások nyelvén mondja el, hogy miért nem szabad felhevült testtel vízbe ugrani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×