eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: Facebook/Brenner Koloman

Visszalép Vitézy Dávid javára Brenner Koloman

A Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán jelentette be döntését.

Szerezzük vissza közösen a főváros kulcsait a budapesti polgároknak! - buzdított a bejegyzésben, hangsúlyozva: azért vállalta el a felkérést tavaly ősszel a főpolgármester-jelöltségre, mert meggyőződése szerint "mind a fideszes egypárti túlhatalom mindent elnyomó gépezete, mind a Gyurcsány Ferencnek hódoló balliberális oldal csupán zsákmányként tekint Budapestre", és "a budapesti polgárok többet érdemelnek a jelenlegi két nagy tömb kínálta pártpolitikai csatározásoknál".

Elég abból, hogy Budapest pártpolitikai csatározások színhelye, a pártpolitikusok pedig az el nem ejtett medve bőrén marakodnak, miközben füstös szobákban osztják fel egymás között a fővárost! Vitézy Dávid személye, szakmai elhivatottsága garancia lehet arra, hogy Budapest vezetése a polgárok valós problémáit meghallja, majd azokra érdemi, nem a pártközpontokból diktált megoldásokat fogalmazzon meg - fogalmaz a politikus.

Azt írja: a különbségeknél most fontosabb, hogy a javaslataik legtöbb elemében egyezés van, hozzátéve, nem szabad hagynunk, hogy a Kárpát-medence ékköve, szeretett fővárosunk végleg lemaradjon az európai és a régióban elhelyezkedő városok versenyében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Váratlan fordulat boríthatja az amerikai választást: így lehet, hogy sem Trump, sem Biden nem lesz elnök

Váratlan fordulat boríthatja az amerikai választást: így lehet, hogy sem Trump, sem Biden nem lesz elnök

Kísérteties módon pontosan 200 évvel ezelőtt történt olyan legutóbb, hogy sem a legtöbb választó szavazatát, sem az elektori kollégiumban legtöbb voksot begyűjtő jelöltből lett amerikai elnök. Logikus módon azt hihetnénk elsőre, hogy a "szabadság földjén" az elnökválasztás olyan szimplán működik, hogy az a jelölt arat győzelmet, akire a legtöbben adják le szavazatukat, ez azonban távolról sem így van: a döntés a tagállami delegáltakból álló elektori kollégium kezében van. Az pedig tovább bonyolítja a helyzetet, hogy ha az elektorok között nem szerez egyik jelölt sem többséget, vagy döntetlen alakul ki, akkor borul az egész rendszer, és a legvégén akár a nép akaratával szöges ellentétben lévő eredmény is születhet. Ahogy 1824-ben, ez a demokratikusságát nézve megkérdőjelezhető lehetőség idén is fennáll; sőt még az is előfordulhat, hogy nem Donald Trump és nem is Joe Biden lesz az Egyesült Államok következő elnöke. Mindez kétség kívül óriási alkotmányos válságot szülne, de, hogy miért is lehetséges egyáltalán, most kiderül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×