eur:
387.03
usd:
356.87
bux:
68370.9
2024. május 23. csütörtök Dezső
Juhász Péter, az Együtt elnöke beszédet mond a párt jelöltbemutató gyűlésén Budapesten 2017. június 3-án.
Nyitókép: Illyés Tibor

Juhász Péter lesz Szentgyörgyvölgyi Péter kihívója az V. kerületben

Az Együtt egykori elnöke, Juhász Péter nyerte az előválasztást Budapest V. kerületében.

Juhász Péter, az egykori Együtt nevű párt elnöke Kovács Alex Gábort győzte le, akit a kerületi ellenzéki frakció, a Tiéd a Belváros támogatott.

Az előválasztást lebonyolító Civil Választási Bizottság adatai alapján Juhász Péter 711 szavazatot (58 százalék), Kovács Alex Gábor 516 szavazatot (42 százalék) kapott.

A belvárosi részvétel jóval alacsonyabb volt, mint a vasárnap zárult XII. kerületi előválasztáson (ott 6275-en szavaztak, a választásra jogosultak 14 százaléka). A Belvárosban összesen 1227-en szavaztak érvényesen, ami hat százalékos részvételt jelent. A kerületi választási névjegyzékben itt valamivel több mint 20 ezer választó van - írja a Telex.

Címlapról ajánljuk

Gulyás Gergely: Dobrev Klára követhetett el bűncselekményt, nem Sulyok Tamás

Magyarország nem ad ki senkit, aki az ország területén menekültként tartózkodik - mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő egyebek között beszélt Magyar Péter szerepléséről, az orosz hackertámadásról, a napelemeseket érintő ügyekről. Kiderült az is, hogy napi hatmillió forintra büntette az Európai Bíróság Magyarországot az úgynevezett jogi határzár miatt
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
MNB: csak a lakossági hitelezés indult be, a vállalati még nem

MNB: csak a lakossági hitelezés indult be, a vállalati még nem

A hitelintézetek vállalati hitelállománya 2,5 százalékkal, háztartási hitelállománya 4,2 százalékkal bővült éves alapon 2024. március végéig – írja friss Hitelezési folyamatok kiadványában az MNB.  Az új vállalati hitelkihelyezések volumene 2024 első negyedévében érdemben elmaradt a 2023. első negyedévi szinttől, a háztartásokkal kötött hitelszerződéseinek értéke viszont 71 százalékkal növekedett, ezen belül a lakáscélú hitelszerződések értéke több mint duplázódott (130 százalékos bővülés). A Hitelezési felmérés alapján a bankok a vállalati hitelek esetében érdemi keresletváltozást még nem tapasztaltak, a lakossági hiteleknél viszont a kereslet élénküléséről számoltak be, és a többség ennek erősödését várja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 23. 13:40
×
×
×
×