eur:
390.92
usd:
365.31
bux:
68203.53
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: BKK

Még az idén közlekedési káosz lesz Budapesten

Várhatóan még az idén elkezdődik a Flórián téri felüljárók felújítása. A felújítás során nemcsak az útpálya burkolatát építik át, hanem kijavítják a vasbeton szerkezet eddig keletkezett hibáit is.

A több mint negyven éve épült, két hídból álló, a Szentendrei utat és az Árpád hidat összekötő építmény rekonstrukciójára azért van szükség, hogy az elkövetkezendő évtizedekben is biztonságosan lehessen használni. A naponta több tízezer jármű haladását biztosító felüljáró rekonstrukciója 2025-ben fejeződhet be.

A felújításra azért van szükség, mert a hidak műszaki állapota a legutolsó beavatkozás óta eltelt hosszú idő alatt leromlott. A szerkezet a pillérek környezetében átázik, ami a vasak korrózióját és a betonfelületek helyenkénti lehullását okozza - olvasható a BKK közleményében.

A felújítás során a pályaburkolatot és a szigetelést is lecserélik, új monolit vasbeton szegély épül, melyre biztonságosabb, új korlátsor kerül. A hídfőknél új dilatációs szerkezeteket és sarukat építenek be. Sor kerül továbbá a vízelvezető rendszer, valamint a támfalak, hídfők és pillérek beton felületein keletkezett lokális hibák javítására is.

A felújítás során a régészeti leletek épségére is kiemelt figyelmet kell majd fordítani.

A Flórián téri felüljáró felújításának ideje alatt – a munkálatok jellegéből adódóan – az útpálya forgalmának korlátozására kell készülni, melyek nem egyszerre érintik majd a déli, illetve az északi hidat.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a munka 5,5 milliárd forintba kerülhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×