eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Orbán Viktor miniszterelnök a frakcióvezetők felszólalásaira válaszol az Országgyűlés tavaszi ülésszakának nyitónapján, 2023. február 27-én. Mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b) és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j).
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor viszonválasza: nálunk és nálam személy szerint a pedofiloknak nem lesz kegyelem

Alig pár mondatos volt a kormányfő parlamenti viszonválasza az ellenzékiek felszólalására. Szólt a Navalnij-gyászszünetről, majd többször elismételte a kegyelmi botrányhoz vezető eseménysort a maga értelmezésében.

A parlamenti hétfőn Orbán Viktor beszédére reagáló ellenzéki erők szónoklataira válaszul a kormányfőt a viszonválasz joga illette meg.

Orbán Viktor sovinisztának nevezte Alexej Navalnijt, a grúzokat a grúz-orosz háborúban patkánynak nevező orosz politikusnak márpedig nem jár tisztelet, "egyébként nyugodjon békében" - jegyezte meg.

Szerinte nincs összefüggés a pedofilbűnök és a szolgálatoknál dolgozók bére között, "az összefüggést ebben a pillanatban nem látom" - mondta.

Többször elmondta: a pedofil-bűncselekményt elkövetőt a balliberálisok 20 évig a helyén hagyták, az ő adminisztrációja pedig 2011-ben vizsgálatot indított ellene, így került börtönbe, majd nem nyugodtak bele az eljárás sikertelenségébe, és újra felelősségre vonták, ezután jött a kegyelem, ami nem volt helyes.

"Nálunk és nálam személy szerint a pedofiloknak nem lesz kegyelem" - zárta rövid viszonválaszát Orbán Viktor.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×