eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Dombi Rudolf olimpiai és Európa-bajnok kajakozó, a Magyar Diáksport Szövetség képviselője a Liget Budapest Projekt részeként elkészült új Városligeti Sportcentrum sajtóbejárásán tartott sajtótájékoztatón 2020. szeptember 2-án. A közönség szeptember 3-tól veheti birtokba az új sportközpontot, amely az Ajtósi Dürer sor - Dózsa György út kereszteződéséhez közeli 3,5 hektáros parkrészen épült meg. A sportcentrumban műfüves labdarúgópálya lelátóval, kosárlabdaaréna, három multifunkciós sportpálya, kondipark, terepügyességi park mászófallal, pumptrack pályával, valamint tizenhárom sakkasztal, négy pingpongasztal, két teqballasztal, női, férfi és akadálymentesített öltözők, valamint ivókutak, kerékpártárolók is helyet kaptak.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Olimpiai bajnok a Fidesz polgármesterjelöltje

Dombi Rudolf Budapest II. kerületében lesz az MSZP-s polgármester, Őrsi Gergely kihívója.

Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos indul a Fidesz színeiben a polgármesteri székért a II. kerületben. Gór Csaba, a Fidesz választókerületi elnöke tette közzé, hogy a II. kerületi Fidesz megszavazta, hogy külsős jelöltet indít a kerületben, Dombi Rudolf személyében.

A sportoló a Magyar Nemzetnek azt mondta, nem lát kemény munkát a kerületben, csak látványpolitizálást, ezen szeretne változtatni. "Úgy érzem, most van itt az ideje, hogy visszaadjak abból a rengeteg támogatásból, amit én kaptam. A II. kerületért szeretnék dolgozni, mert helyi lakosként tudom, hogy az itt élő emberek megérdemelnek egy valóban fejlődő, sokak számára irányt mutató kerületet" – mondta Dombi Rudolf, aki Őrsi Gergely (MSZP) polgármester kihívója lesz az önkormányzati választáson.

"A sportban megtanultam: csak a kemény munka vezet eredményre, és nem látok kemény munkát, csak látványpolitizálást. Egyre romlik a köztisztaság, egyre rosszabb állapotban vannak az útjaink, járdáink, egyre rosszabb a parkolási helyzet. A kerület nagyívű fejlesztései pedig mind az előző, jobboldali vezetés idején valósultak meg" – mondta a fideszes polgármesterjelölt. A sportoló kiemelte, hogy őt nem elsősorban a politika vonzza, hanem a tenni akarás az emberekért.

Dombi Rudolf Kökény Rolanddal párban szerzett aranyérmet a londoni olimpián, és nem az első olimpiai bajnok lesz a helyi politikában: tavaly májusban Kammerer Zoltánt, a többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakost a szavazatok 58,28 százalékával polgármesterré választották Gödön. Az olimpiai bajnok vízilabdázó, Steinmetz Ádám, aki a korábbi ciklusban a Jobbik országgyűlési képviselője volt, most Somogyban az ön kormányzati választáson egy frissen alakult szervezet vezetőjeként méreti meg magát.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×