eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Airport runway lights shining through thick fog, gradually disappearing into the mist, creating an atmospheric and enigmatic scene.
Nyitókép: Daniel Garrido / Getty Images

Izgalmas pillanatokat éltek át Debrecen felett a Lufthansa utasai

A köd miatt nem tudott leszállni a Münchenből érkező menetrend szerinti járat a kelet-magyarországi nagyváros repterén.

Az időjárás szerdán nem éppen a kegyes arcát mutatta, egész nap ködös, párás idő volt Hajdú-Biharban, ami a debreceni repülőtér és az utazók életét is megnehezítette - írta a haon.hu. A Lufthansa LH1686-os, menetrend szerint 9 óra 20 perckor érkező müncheni járata ugyanis nem tudott leszállni a cívisvárosi légikikötőben.

Ahogyan az a Flightradar24 portál információiból kiderült, a repülőgép megkísérelte a leszállást, majd átstartolt és több kört is megtett a repülőtér környékén. A sikertelen próbálkozások után a pilóták jobbnak látták, ha inkább a budapesti Liszt Ferenc reptéren teszik le a gépet, ahol 10 óra 8 perckor sikeresen landoltak is.

A köd általában nem okoz nehézségeket egy korszerű és jól felszerelt repülőtéren. Ám

Debrecenben még mindig nincs olyan automata leszállító berendezés, amely lehetővé tenné a gépek fogadását rossz látási viszonyok között.

Király Tamás, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér ügyvezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy a stratégiai terveik között szerepel egy új, műszeres leszállító rendszer. Ezzel már bármilyen időjárásii helyzetben használható lenne a reptér.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×