eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Legendary and mysterious forest. Montagne bourbonnaise. Allier (03). Auvergne. France.
Nyitókép: Guillaume Temin/Getty Images

Félelmetes csontváz hozta rá a frászt egy futóra a dorogi erdőben

Az egyik fa két ága közé szorult be a valami elől menekülő állat.

Múlt héten szombaton a dorogi erdőben, a Gete és Tokod közötti szakaszon futott egy nő, amikor félelmetes látvány tárult elé. Simonyi Nikolett az egyik fa két ága között egy állat üres koponyáját pillantotta meg. Először kisebb sokkot kapott, majd közelebbről is megnézte a bizarr csontvázat, amiről fényképeket is készített. Az elsőre eléggé ijesztő fotókat az esetről beszámoló kemma.hu portálon lehet megtekinteni.

Az édesanya a közösségi oldalán is megosztotta a fotókat, az ismerősei pedig azonnal találgatni kezdtek, milyen élőlény koponyája lehet, illetve miként szorulhatott be az állat a faágak közé. Egyikük elviccelte a dolgot, és dinoszauruszra tippelt, a többiek szerint vaddisznó, szarvas vagy ló maradványa is lehet a lelet.

A kemma.hu megszólaltatott egy tatai vadászt, Szabó Kálmánt, aki a fotók alapján megállapította, hogy

egy szarvas maradványaira bukkant a terepfutó.

Valószínűleg menekült valami elől, amikor csapdába esett. Az ivaráról nem lehet tudni semmit, mert nincs meg a feje, de a vadász szerint ha bika volt, akkor vélhetően elvitték az agancsát.

A csontváz nagy részét széthordták a ragadozók, a maradékot pedig teljesen lecsupaszították. Mivel már a moha is elkezdett megtelepedni rajta, így valószínűleg több éve ott van az erdőben a szarvas csontváza, és a mérete alapján felnőtt példány lehetett a vadász szerint.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×