eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/Cered község

Figyelmeztetés Nógrádban: vadkamera mutatja, itt vannak a medvék

Cered polgármestere arra inti a helyieket, hogy kellő odafigyeléssel és óvatossággal közlekedjenek a környékbeli erdőkben.

Újabb medvét fotózott le a vadkamera Nógrád vármegyében. Tajti László, Cered polgármestere közleményben tudatta a helyiekkel, hogy kellő odafigyeléssel és óvatossággal közlekedjenek a környékbeli erdőkben.

"A település határában (Körtvélyes-lapos) éjszaka egy vadkamera kifejlett nagy testű barnamedvét fotózott le. Kérem, hogy mindenki fokozott óvatossággal közlekedjen a környékbeli erdőkben. Bár a nyomok szerint Szlovákia felé indult el, bármikor itt is újra felbukkanhat" – osztotta meg a hírt a település közösségi oldalán a polgármester.

Az elmúlt időszakban Nógrád vármegyében több alkalommal jelentette a lakosság a medvék jelenlétét, de nemcsak itt, hanem a Bükk-hegység rengetegében is egyre gyakrabban jelen a nagyvadak.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság az elmúlt időszakban tapasztalt medveészlelésekre reagálva közölte, hogy gyakrabban észlelnek barnamedve előfordulására utaló nyomokat, valamint felvételek is napvilágot láttak a Magyarországon barangoló állatokról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×