eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
okostelefon mobiltelefon
Nyitókép: Pixabay

Számos jelszót érvénytelenített a szolgáltató, miután ismét gond volt a Simple-lel

A december legeleji kibertámadás után december 8-án, pénteken ismét lecsaptak a hackerek az OTP által üzemeltetett Simple online fizetést kínáló alkalmazásra.

Többen még szombaton is problémát tapasztaltak a mobil applikációval, és egyesek levelet kaptak a hackerektől - tudósított a Telex. A portál be is mutatott egy angol nyelvű, egyik olvasójától kapott hacker-üzentet, amelyben az OTP-t, a magyar korrupciót, illetve a "népirtó Izraelt" említik, azt állítva, hogy egymillió dollárt vettek el a banktól, és az összeget jótékony célra fordították. Az olvasók visszajelzése alapján a magukat az Anonymous tagjainak valló hackerek

a levélben a tulajdonosok valódi jelszavát küldték el bizonyítékul.

A portál megkereste az ügyben az OTP Bankot, amely az alábbi választ küldte:

"A Simple rendszereit december 8-án este kibertámadás érte egy ismert hackercsoport részéről, akik más felület(ek)en eltulajdonított felhasználónév/jelszó kombinációkkal férhettek hozzá a felhasználói fiókokhoz. Ezért biztonsági okokból, átmenetileg az OTP Mobil felfüggesztette a Simple applikáció működését.

A felhasználókat anyagi kár nem érte.

A jogellenes belépési kísérletek megakadályozására és a Simple-fiókok valamint az ott tárolt személyes adatok további védelmére az OTP Mobil bekapcsolta a kétfaktoros azonosítást valamennyi, már meglévő felhasználói fiók esetében. Ehhez kapcsolódóan biztonsági okokból,

a veszélyeztetett Simple felhasználók jelszavát érvénytelenítette a vállalat.

Dolgozunk a rendszer helyreállításán. A támadás elkövetőinek felelősségre vonása érdekében az OTP Mobil együttműködik a hatóságokkal. Az okozott kellemetlenségekért elnézést kérünk."

A SimplePay szolgáltatásai fennakadás nélkül működnek, és a Simple alkalmazás is rendben üzemel most már.

Címlapról ajánljuk
Roma munkavállalókat szeretne foglalkoztatni épülő szlovákiai gyárában a Volvo

Roma munkavállalókat szeretne foglalkoztatni épülő szlovákiai gyárában a Volvo

A Kassa mellett épülő Volvo autógyár komolyan érdeklődik a romák foglalkoztatása iránt. Robert Fico miniszterelnök a kassai kihelyezett kormányülésen közölte, a kabinet elsőrendű érdeke, hogy együttműködjön az autógyárakkal, hogy Szlovákia továbbra is vonzó maradjon az iparágnak. Ennek ellenére továbbra is látszik, hogy már most is akut hiány van a szakképzett munkaerőből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
Dróntámadás érte a Krímet, haladnak előre az oroszok keleten – Háborús híreink vasárnap

Dróntámadás érte a Krímet, haladnak előre az oroszok keleten – Háborús híreink vasárnap

Orosz közlés szerint Ukrajna vasárnapra virradó éjjel összesen 38 drónnal támadta a Krím félszigetet. Feodoszija kikötőjében több robbanást is lehetett hallani, a közúti forgalmat korlátozták a környéken. Értesülések szerint Ukrajna európai szövetségesei több mint egymillió tüzérségi lőszert szállíthatnak le a megtámadott országnak tavasszal. Olekszandr Szirszkij ukrán főparancsnok elismerte, hogy az Avgyijivka szektorban szolgáló egyes parancsnokok téves számításai befolyásolták a védelmi állások stabilitását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×