eur:
392.95
usd:
363.66
bux:
65938.65
2024. március 1. péntek Albin
Kovács Béla korábbi jobbikos európai parlamenti képviselő az ellene és három társa ellen az Európai Unió intézményei elleni kémkedés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalótermében 2020. szeptember 24-én. A bíróság felmentette Kovács Bélát a kémkedés vádja alól elsőfokú ítéletében, ugyanakkor költségvetési csalás miatt másfél év felfüggesztett szabadságvesztéssel és 600 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Újabb fordulat az elmenekült jobbikos expolitikus ügyében

Ismét felkerült a rendőrségi honlapjára Kovács Béla, egykori jobbikos EP-képviselő. Újabb körözést adtak ki a KGBéla-ként emlegetett, több mint egy éve szökésben lévő politikus ellen.

A Blikk vette észre, hogy ismét keresik Kovács Bélát. Az egykori jobbikos politikus az 5 éves fegyházbüntetés elől feltehetően Oroszországban bujkál, eddig nem fizette be a költségvetési csalás miatt rá kiszabott 1,2 milliós büntetést sem, ezért adták ki ismét a fényképes körözését.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk Kovács Béla ellen már júniusban is nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

Ítéletek

A politikus ügyében először 2020. szeptember 24-én hirdettek elsőfokú ítéletet. Több társával együtt az EU intézményei elleni kémkedéssel és más bűncselekményekkel vádolta meg az ügyészség. Ekkor még csak másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre és 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Később, immáron harmadfokon, a 2022. szeptember 27-én jogerőre emelkedett ítéletet a Kúria mint harmadfokú bíróság tovább súlyosította és 5 év fegyházat, illetve 10 év közügyektől eltiltást szabott ki.

Elszökött

Úgy tudni, az egykori politikus Moszkvában lelt menedékre, s azóta nem is járt magyar földön. Ott nem kell tartania a kiadatástól, hiszen ez a fajta kémkedés kizárólag Magyarországon szerepel a Btk.-ban.

Nem hallottam az újabb körözésről, meg is vagyok lepve. Nem látom különösebb értelmét Vélhetően arról van szó, hogy

a be nem fizetett összeget fogva tartásra váltanák át a hatóságok, ezért adhatták ki a külön körözést

– mondta a lapnak Bólyai János ügyvéd, annak az ügyvédi irodának a vehetője, amelyik évek óta ellátja Kovács Béla védelmét.

A védő beszélt arról a beadványról is, amelyet Kovács Béla megbízásából nyújtottak be a az Alkotmánybírósághoz, a bírósági tárgyalás, illetve az ítélet alkotmányellenességére hivatkozva. A hvg.hu írta meg, hogy a beadványt a héten elutasították.

Címlapról ajánljuk
Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

A francia kormány nem fordít elegendő forrást az illegális bevándorlás elleni küzdelemre. A francia számvevőszék jelezte, hogy a kitoloncolások száma elenyésző, miközben félmillióra becsülik az országban jogellenesen tartózkodók számát, ezért a jelenleginél nagyobb anyagi ráfordítást szorgalmaz az illegális migráció elleni küzdelem hatékonyabbá tételére. Az InfoRádió Gönczi Róbertet, a Migrációkutató Intézet elemzőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően emelkednek az európai tőzsdék is, Amerikában pedig szintén jó hangulatban telt a kereskedés, az emelkedést a Nasdaq vezette.  Igencsak eseménydúsan telik a nap a magyar tőzsdén, az osztalékról szóló bejelentés hatására kilőtt a Duna House, de szenved a Masterplast és az AutoWallis is. A hazai blue chipek közül pedig csak az OTP árfolyama van pluszban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×