eur:
394.87
usd:
370.48
bux:
65435.75
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi

A zebrán sem voltak biztonságban, sorra gázolják el a budapestieket

Négy nap alatt ötször gázoltak zebrán a budapesti autósok. A rendőrség ennek elkerülésére hívja fel a figyelmet.

A zebrán való átkelés veszélyeire hívta fel a rendőrség a figyelmet egy videóval és több, az elmúlt napokban történt esettel.

Azt kérik az autósoktól, hogy mivel korán sötétedik, gyakran köd és csapadék rontja tovább a látási viszonyokat, a csúszós út miatt pedig nagyobb a féktávolság, emiatt a zebrák megközelítésénél legyenek még óvatosabbak.

Öt esetet is felsorolnak, amelyek után eljárást indítottak.

  • Ikerbabakocsit tolt át a zebrán egy anyuka a XVIII. kerületben, a Nagykőrösi úton 2023. november 20-án, hétfőn reggel 6 óra körül, amikor egy buszt előző autós elütötte. A nőt, 19 hónapos kislányát és két és fél éves kisfiát megfigyelésre kórházba vitték.
  • A XI. kerületi Albertfalva utca és Sáfrány utca kereszteződésében aznap 16 óra körül egy édesanya és kilencéves kislánya kerékpárjaikat tolták át a zebrán, amikor egy figyelmetlen autós elütötte őket. Az anyuka biciklijén négyéves kisfia is ott ült a gyermekülésben, könnyű sérüléseket szenvedtek.
  • Ugyanezen a napon 18 óra után a XIV. kerületi Fűrész utcában kelt át az úttesten egy nő babakocsit tolva, amikor azt – benne a 15 hónapos kisbabával – elsodorta egy kanyarodó autós, aki könnyű sérüléseket okozott.
  • Két nappal később, szerdán 17 óra után a XXI. kerületben, az Ady Endre úton egy 12 éves fiú szaladt át a zebrán, elütötte egy autó, súlyosan megsérült.
  • Csütörtökön 16 óra körül a XII. kerületi Alkotás utcában négyéves kisfiával ment át a zebrán egy apuka, amikor elütötték őket, szerencsére ők is könnyebben sérültek csak.

Ugyanakkor a gyalogosoknak is óvatosabban kell közlekedni. Az úttestre lépés előtt mindig alaposan nézzenek körül, gyermekeiket is tanítsák meg a legfontosabb szabályokra, és mutassanak nekik jó példát, illetve ilyenkor

viseljenek élénk színű, világos, lehetőleg fényvisszaverő elemekkel rendelkező ruhadarabokat

- intik őket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×