eur:
388.72
usd:
359.42
bux:
66435.82
2024. február 23. péntek Alfréd
Nyitókép: Budapesti Közlekedési Központ

Új jelzőlámpa állítja majd meg a sofőröket Budapest egyik fő autós útvonalán

Gyalogátkelőhely létesül, aminek köszönhetően kényelmesebb, biztonságosabb és nagy kerülő nélküli lesz az átkelés a VII. és a VIII. kerület között. Megszűnhet a gyalogosok gyakori "átszaladgálása".

Új jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet alakítanak ki a Rákóczi úton a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca között a fővárosban. A fejlesztésnek köszönhetően egy régóta várt összeköttetés valósul meg a VII. és a VIII. kerület között, így a gyalog közlekedők kényelmesebben, kerülő nélkül kelhetnek át az úton. A munkálatok előreláthatólag három hétig tartanak – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közlekedési vállalat tájékoztatása szerint a beruházás a közösségi költségvetésből elkülönített összegből valósulhat meg. Mint írják, 2022-ben ez volt az egyik legtöbb szavazatot kapott projekt. A zebrának köszönhetően jelentősen gyorsabban lehet majd átkelni a Rákóczi úton.

Az új jelzőlámpás kereszteződés és a gyalogátkelő átadásával a közlekedési csomópont biztonságos és akadálymentes átkelést tesz lehetővé Belső-Erzsébetváros és a Palotanegyed között.

A Rákóczi úti zebrán túl számos más gyalogosbarát fejlesztés valósult már meg az elmúlt időszakban a fővárosban, a többi közt zebrák épültek a Blaha Lujza téren, a Nyugati térnél, a Boráros téren és az Orczy úton is. A BKK szerint az új átkelők már az első napokban beváltották a hozzájuk fűzött reményeket: a fővárosban közlekedők szívesen használják azokat, időt spórolhatnak vele, és nem kell az aluljárón keresztül közlekedniük, ha át szeretnének menni az út túloldalára.

Fotó: Budapesti Közlekedési Központ
Fotó: Budapesti Közlekedési Központ

Az akadálymentesség szempontjából is fontosak ezek az átkelők, hiszen például a mozgásukban korlátozottak vagy a babakocsival közlekedők is jóval egyszerűbben kelhetnek át a kereszteződésekben.

A gyalogosbarát fejlesztések folytatódnak: a jövőben több helyen is épülhetnek olyan átkelők, amelyeket régóta vár a lakosság. Hamarosan megkezdődhet az Astoria csomópontnál a felszíni gyalogátkelőhely kialakítása, és az Örs vezér terén is egyszerűbben kelhetnek majd át a gyalog közlekedők a Kerepesi úton a kőbányai és a zuglói oldal között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagy rali után lassítanak a tőzsdék

Nagy rali után lassítanak a tőzsdék

Komoly emelkedéssel és új csúcsokkal zárult a csütörtöki kereskedés az Egyesült Államok tőzsdéin, miután az Nvidia a várakozásokat messze felülmúló negyedéves számokat közölt (megint), köszönhetően az AI-chipjei iránti keresletnek - a chipgyártó árfolyama végül több mint 16 százalékos pluszban fejezte be a napot. Nem volt azonban ennyire pozitív a kép az Ázsiában, ahol leginkább vegyes mozgásokat lehetett látni, a japán piac zárva tartott. Európában is hasonló látszik, csak minimális elmozdulásokat mutatnak a vezető részvényindexek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×