eur:
389.69
usd:
364.29
bux:
68100.84
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Budapesti Közlekedési Központ

Új jelzőlámpa állítja majd meg a sofőröket Budapest egyik fő autós útvonalán

Gyalogátkelőhely létesül, aminek köszönhetően kényelmesebb, biztonságosabb és nagy kerülő nélküli lesz az átkelés a VII. és a VIII. kerület között. Megszűnhet a gyalogosok gyakori "átszaladgálása".

Új jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet alakítanak ki a Rákóczi úton a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca között a fővárosban. A fejlesztésnek köszönhetően egy régóta várt összeköttetés valósul meg a VII. és a VIII. kerület között, így a gyalog közlekedők kényelmesebben, kerülő nélkül kelhetnek át az úton. A munkálatok előreláthatólag három hétig tartanak – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közlekedési vállalat tájékoztatása szerint a beruházás a közösségi költségvetésből elkülönített összegből valósulhat meg. Mint írják, 2022-ben ez volt az egyik legtöbb szavazatot kapott projekt. A zebrának köszönhetően jelentősen gyorsabban lehet majd átkelni a Rákóczi úton.

Az új jelzőlámpás kereszteződés és a gyalogátkelő átadásával a közlekedési csomópont biztonságos és akadálymentes átkelést tesz lehetővé Belső-Erzsébetváros és a Palotanegyed között.

A Rákóczi úti zebrán túl számos más gyalogosbarát fejlesztés valósult már meg az elmúlt időszakban a fővárosban, a többi közt zebrák épültek a Blaha Lujza téren, a Nyugati térnél, a Boráros téren és az Orczy úton is. A BKK szerint az új átkelők már az első napokban beváltották a hozzájuk fűzött reményeket: a fővárosban közlekedők szívesen használják azokat, időt spórolhatnak vele, és nem kell az aluljárón keresztül közlekedniük, ha át szeretnének menni az út túloldalára.

Fotó: Budapesti Közlekedési Központ
Fotó: Budapesti Közlekedési Központ

Az akadálymentesség szempontjából is fontosak ezek az átkelők, hiszen például a mozgásukban korlátozottak vagy a babakocsival közlekedők is jóval egyszerűbben kelhetnek át a kereszteződésekben.

A gyalogosbarát fejlesztések folytatódnak: a jövőben több helyen is épülhetnek olyan átkelők, amelyeket régóta vár a lakosság. Hamarosan megkezdődhet az Astoria csomópontnál a felszíni gyalogátkelőhely kialakítása, és az Örs vezér terén is egyszerűbben kelhetnek majd át a gyalog közlekedők a Kerepesi úton a kőbányai és a zuglói oldal között.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×