eur:
389.64
usd:
362.09
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A Fény utcai piac látképe a II. kerületben. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Teljesen átalakul a parkolás Budapest egy forgalmas pontján

A szabálytalanul parkoló autók miatt kellett lépni a Mammut környékén.

A rengeteg szabálytalanul parkoló autó miatt úgy döntött a II. kerület, hogy egysávosra alakítják át a Fény utca, Retek utca és Lövőház utca közötti szakaszt – jelentette be a kerület polgármestere, Örsi Gergely.

A Fény utcai piac túloldalán megmaradnak a parkolóhelyek, a piac oldalán pedig – ahol a közművek lehetővé teszik – zöldsávot alakítanak ki, fákat és bokrokat ültetnek – írja a Budai Polgár újság alapján a hvg.hu.

A Fény utca Millenáris felőli részén is új parkolóhelyek épülnek, ott lakossági várakozási helyeket jelölnek ki. Ezen túlmenően gyalogátkelőhely létesülne a Mammut hídja alatt.

Az érintett szakasz új kamerarendszert is kap, ami nemcsak a közbiztonságot szolgálja, hanem összeköttetésben lesz parkolási applikációkkal, így az autósok előre láthatják, hogy van-e szabad hely a szakaszon.

A munka szeptember második felében indulhat, és a kivitelezés menetétől függően november elejéig is eltarthat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×