eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
A Fény utcai piac látképe a II. kerületben. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Teljesen átalakul a parkolás Budapest egy forgalmas pontján

A szabálytalanul parkoló autók miatt kellett lépni a Mammut környékén.

A rengeteg szabálytalanul parkoló autó miatt úgy döntött a II. kerület, hogy egysávosra alakítják át a Fény utca, Retek utca és Lövőház utca közötti szakaszt – jelentette be a kerület polgármestere, Örsi Gergely.

A Fény utcai piac túloldalán megmaradnak a parkolóhelyek, a piac oldalán pedig – ahol a közművek lehetővé teszik – zöldsávot alakítanak ki, fákat és bokrokat ültetnek – írja a Budai Polgár újság alapján a hvg.hu.

A Fény utca Millenáris felőli részén is új parkolóhelyek épülnek, ott lakossági várakozási helyeket jelölnek ki. Ezen túlmenően gyalogátkelőhely létesülne a Mammut hídja alatt.

Az érintett szakasz új kamerarendszert is kap, ami nemcsak a közbiztonságot szolgálja, hanem összeköttetésben lesz parkolási applikációkkal, így az autósok előre láthatják, hogy van-e szabad hely a szakaszon.

A munka szeptember második felében indulhat, és a kivitelezés menetétől függően november elejéig is eltarthat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Akkorát gyengült a forint az euróval szemben az elmúlt években, hogy a hazai üzemanyagokra meghatározott jövedéki adóterhek mértéke az EU-s minimumszint alá csökkent. A kötelezettségszegési eljárás elkerülése érdekében tehát szükség volt az adó növelésére, a kormány azonban jelentősen "túlbiztosítva" magát, egészen a 420 forintos euró-árfolyamig elegendő jövedéki adót határozott meg, ami január elsejétől élesedik. Ennek hatására vélhetően messze a legmagasabb benzin-és dízelárakkal találkozhatnak majd a magyar autósok a régióban - de mégis milyen logika állhat a kormány döntése mögött? Többek között erre keressük a választ elemzésünkben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 9. 05:39
×
×
×
×