eur:
389.58
usd:
361.9
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Vigyázat, teljesen megváltozik a közlekedési rend Budapest egyik legforgalmasabb pontján

Akadálymentesen körbejárható lesz a felszínen a Nyugati tér annak köszönhetően, hogy a Fővárosi Önkormányzat törekvéseihez kapcsolódva három új – jelzőlámpával szabályozott – gyalogos-átkelőhelyet létesít a csomópontban a Budapest Közút Zrt.

Az Újjáéledő sugárutak városfejlesztési koncepció keretében zajló munkák június 19-én, hétfőn kezdődtek, és várhatóan két hónapig tartanak - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A három új zebrának köszönhetően az arra közlekedők

  • a Nagykörúttal párhuzamosan a Bajcsy-Zsilinszky utat és a Váci utat, valamint
  • a Szent István körutat keresztezve is

jelzőlámpás, hangjelzéssel kiegészített zebrát vehetnek majd igénybe.

A kivitelező szakemberei kialakítják a csomópontban a kapcsolódó kerékpáros-infrastruktúrát is, megvalósítva a Bajcsy-Zsilinszky úti és a kialakítás alatt lévő, védett Váci úti kerékpáros-útvonal összekötését.

A közleményben a BKK emlékeztet, a Blaha Lujza térre, a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződésébe is kerültek zebrák - oda is három -, akadálymentesítve az ottani közlekedést. Szintén felfestettek gyalogátkelőket Újpest-központnál, a Lehel térnél, a Dózsa György út és Váci út csomópontjában, illetve a Nagyvárad téren is. A fővárosi közösségi költségvetésen nyertes fejlesztési ötletek alapján többek között az Astoriánál, a Rákóczi úton a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca között, valamint az Örs vezér terénél a Kerepesi úton gazdagodhat további új gyalogos-átkelőhelyekkel Budapest.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×