eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Vigyázat, teljesen megváltozik a közlekedési rend Budapest egyik legforgalmasabb pontján

Akadálymentesen körbejárható lesz a felszínen a Nyugati tér annak köszönhetően, hogy a Fővárosi Önkormányzat törekvéseihez kapcsolódva három új – jelzőlámpával szabályozott – gyalogos-átkelőhelyet létesít a csomópontban a Budapest Közút Zrt.

Az Újjáéledő sugárutak városfejlesztési koncepció keretében zajló munkák június 19-én, hétfőn kezdődtek, és várhatóan két hónapig tartanak - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A három új zebrának köszönhetően az arra közlekedők

  • a Nagykörúttal párhuzamosan a Bajcsy-Zsilinszky utat és a Váci utat, valamint
  • a Szent István körutat keresztezve is

jelzőlámpás, hangjelzéssel kiegészített zebrát vehetnek majd igénybe.

A kivitelező szakemberei kialakítják a csomópontban a kapcsolódó kerékpáros-infrastruktúrát is, megvalósítva a Bajcsy-Zsilinszky úti és a kialakítás alatt lévő, védett Váci úti kerékpáros-útvonal összekötését.

A közleményben a BKK emlékeztet, a Blaha Lujza térre, a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződésébe is kerültek zebrák - oda is három -, akadálymentesítve az ottani közlekedést. Szintén felfestettek gyalogátkelőket Újpest-központnál, a Lehel térnél, a Dózsa György út és Váci út csomópontjában, illetve a Nagyvárad téren is. A fővárosi közösségi költségvetésen nyertes fejlesztési ötletek alapján többek között az Astoriánál, a Rákóczi úton a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca között, valamint az Örs vezér terénél a Kerepesi úton gazdagodhat további új gyalogos-átkelőhelyekkel Budapest.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×