eur:
394.05
usd:
369.37
bux:
65214.53
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: BKK

Hatalmas "kaszát" hozott össze a BKK

A tavalyi, azonos időszakkal összehasonlítva igen jelentős a jegyárbevétel-növekedés, úgy is mondhatnánk, hogy egy "áfányi". Az eredmény több intézkedésnek köszönhető.

2023 első kilenc hónapjában 51,1 milliárd forint volt a BKK bevétele a jegy- és bérleteladásokból. 2022-ben szintén az első kilenc hónap jegyárbevétele 40,1 milliárd forint volt. Ez azt jelenti, hogy 27,4 százalékkal lett több 2023-ban a társaság menetdíjbevétele az előző évhez viszonyítva - írja a Telex a közlekedési vállalattól kapott információk alapján.

Az áremelések által indokoltnál nagyobb mértékben növekedtek a BKK jegyárbevételei. A vállalat szerint emögött olyan tényezők állnak, mint a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldása, aminek pozitív hatása volt az utazásszámra és bevételre. Emellett a BKK új intézkedéseket is bevezetett:

emelte az árakat, egyszerűsítette a termékpalettát, digitalizálta az ellenőrzést és a pótdíjazást, kiterjesztette az első ajtós közlekedési rendet és fokozta az ellenőrzéseket.

Mindemellett a cég több ügyfélbarát technológiát is alkalmazni kezddett (Budapest Pay&GO, egylépéses, NFC-s jegyérvényesítés).

2023 első három negyedévében

  • a pénztárakból és ügyfélközpontokból származó bevétel az összbevétel 18 százalékát,
  • az automatás értékesítés az 52 százalékát,
  • az online értékesítés a 24 százalékát adta,
  • a fennmaradó 6 százalék a viszonteladók, üzleti ügyfelek értékesítéseiből származik.

Az új, BudapestGO nevű applikáció 2022. februári 14-i indulása gyakorlatilag egy időpontra esett a Covid-járványt követő korlátozások feloldásával. A pandémia után az utazásszámok növekedésével párhuzamosan a bevételek is elkezdtek növekedni.

Ezeken tovább javított, amikor 2022. június 15-én felfüggesztették az egészségügyi dolgozók díjmentes utazási kedvezményét is

- összegezte a BKK a portálnak.

A BKK megjegyezte még, hogy látszik, mekkora igény van az innovatív megoldásokra: a korábbi Futár applikációt havi szinten 400-500 ezer ember használta, az ezt leváltó BudapestGO-t pedig mostanra 1,2 millióan. A mobiljegyek aránya a BudapestGO indulása előtt 10-12 százalék volt, ez mára közel 30 százalékra növekedett.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×