eur:
390.7
usd:
364.7
bux:
68381.55
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: BKK

Hatalmas "kaszát" hozott össze a BKK

A tavalyi, azonos időszakkal összehasonlítva igen jelentős a jegyárbevétel-növekedés, úgy is mondhatnánk, hogy egy "áfányi". Az eredmény több intézkedésnek köszönhető.

2023 első kilenc hónapjában 51,1 milliárd forint volt a BKK bevétele a jegy- és bérleteladásokból. 2022-ben szintén az első kilenc hónap jegyárbevétele 40,1 milliárd forint volt. Ez azt jelenti, hogy 27,4 százalékkal lett több 2023-ban a társaság menetdíjbevétele az előző évhez viszonyítva - írja a Telex a közlekedési vállalattól kapott információk alapján.

Az áremelések által indokoltnál nagyobb mértékben növekedtek a BKK jegyárbevételei. A vállalat szerint emögött olyan tényezők állnak, mint a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldása, aminek pozitív hatása volt az utazásszámra és bevételre. Emellett a BKK új intézkedéseket is bevezetett:

emelte az árakat, egyszerűsítette a termékpalettát, digitalizálta az ellenőrzést és a pótdíjazást, kiterjesztette az első ajtós közlekedési rendet és fokozta az ellenőrzéseket.

Mindemellett a cég több ügyfélbarát technológiát is alkalmazni kezddett (Budapest Pay&GO, egylépéses, NFC-s jegyérvényesítés).

2023 első három negyedévében

  • a pénztárakból és ügyfélközpontokból származó bevétel az összbevétel 18 százalékát,
  • az automatás értékesítés az 52 százalékát,
  • az online értékesítés a 24 százalékát adta,
  • a fennmaradó 6 százalék a viszonteladók, üzleti ügyfelek értékesítéseiből származik.

Az új, BudapestGO nevű applikáció 2022. februári 14-i indulása gyakorlatilag egy időpontra esett a Covid-járványt követő korlátozások feloldásával. A pandémia után az utazásszámok növekedésével párhuzamosan a bevételek is elkezdtek növekedni.

Ezeken tovább javított, amikor 2022. június 15-én felfüggesztették az egészségügyi dolgozók díjmentes utazási kedvezményét is

- összegezte a BKK a portálnak.

A BKK megjegyezte még, hogy látszik, mekkora igény van az innovatív megoldásokra: a korábbi Futár applikációt havi szinten 400-500 ezer ember használta, az ezt leváltó BudapestGO-t pedig mostanra 1,2 millióan. A mobiljegyek aránya a BudapestGO indulása előtt 10-12 százalék volt, ez mára közel 30 százalékra növekedett.

Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×