eur:
389.33
usd:
362.68
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
bicycle passes through pedestrian strips in city
Nyitókép: ambrozinio/Getty Images

"Nem lépsz le, ameddig bele nem néztél a sofőr szemébe" – Vitézy Dávid harca a rendőrséggel

Egy rendőrségi videó kapcsán robbant ki komoly adok-kapok Vitézy Dávid és a rendőrség között. A volt államtitkár azt kifogásolta, hogy a rendőrök azt ajánlják, a gyalagos csak akkor lépjen le a zebránál, ha belenézett az autót vezető szemébe.

A rendőrség Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amivel szándékaik szerint a gyalogosokat igyekeztek jó tanácsokkal ellátni a zebrán való átkeléssel kapcsolatban. Ebben három tanácsot is adnak meglehetősen fura stílusban, nagyjából úgy, ahogy egy szerelő beszél a motorokhoz nem értő autóssal.

A legérdekesebb, hogy azt javasolják, csak akkor lépjen le a gyalogos, ha belenézett a vezető szemébe, majd "nyomjon egy lájkot, és akkor legközelebb is átengedik".

A videóhoz a volt közlekedési államtitkár, Vitézy Dávid is kommentelt. Azt írta, "a rendőrség dolga a jogszabályok betartatása. Azokban pedig nem szerepel olyasmi, hogy a gyalogosnak a kijelölt gyalogátkelőhelyen az érkező gépjármű rendszámáról, a vezető neméről vagy haja színéről meg kéne győződnie, végképp nem olyasmi, hogy meg kéne »lájkkal« köszönnie, hátha akkor az autós máskor is betartja a szabályokat."

Ezek után még azt is javasolja, hogy "a rendőrség menjen ki a zebrákhoz és tartassa be a KRESZ-t, ne a szabálytalankodáshoz igazodó magatartásra nevelje az embereket Facebook-videókban".

Szerinte ugyanis ez szereptévesztés.

A 24.hu idézi a rendőrség válaszát is. Eszerint "a kollégáink a szabályok betartatásán is dolgoznak, de ha csak egy életet sikerül megmenteni egy ilyen videóval, már megérte. Hálásak vagyunk minden megosztásért, így baleset-megelőzési üzenetünk minél több emberhez jut el" – jegyezték meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×