eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
bicycle passes through pedestrian strips in city
Nyitókép: ambrozinio/Getty Images

"Nem lépsz le, ameddig bele nem néztél a sofőr szemébe" – Vitézy Dávid harca a rendőrséggel

Egy rendőrségi videó kapcsán robbant ki komoly adok-kapok Vitézy Dávid és a rendőrség között. A volt államtitkár azt kifogásolta, hogy a rendőrök azt ajánlják, a gyalagos csak akkor lépjen le a zebránál, ha belenézett az autót vezető szemébe.

A rendőrség Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amivel szándékaik szerint a gyalogosokat igyekeztek jó tanácsokkal ellátni a zebrán való átkeléssel kapcsolatban. Ebben három tanácsot is adnak meglehetősen fura stílusban, nagyjából úgy, ahogy egy szerelő beszél a motorokhoz nem értő autóssal.

A legérdekesebb, hogy azt javasolják, csak akkor lépjen le a gyalogos, ha belenézett a vezető szemébe, majd "nyomjon egy lájkot, és akkor legközelebb is átengedik".

A videóhoz a volt közlekedési államtitkár, Vitézy Dávid is kommentelt. Azt írta, "a rendőrség dolga a jogszabályok betartatása. Azokban pedig nem szerepel olyasmi, hogy a gyalogosnak a kijelölt gyalogátkelőhelyen az érkező gépjármű rendszámáról, a vezető neméről vagy haja színéről meg kéne győződnie, végképp nem olyasmi, hogy meg kéne »lájkkal« köszönnie, hátha akkor az autós máskor is betartja a szabályokat."

Ezek után még azt is javasolja, hogy "a rendőrség menjen ki a zebrákhoz és tartassa be a KRESZ-t, ne a szabálytalankodáshoz igazodó magatartásra nevelje az embereket Facebook-videókban".

Szerinte ugyanis ez szereptévesztés.

A 24.hu idézi a rendőrség válaszát is. Eszerint "a kollégáink a szabályok betartatásán is dolgoznak, de ha csak egy életet sikerül megmenteni egy ilyen videóval, már megérte. Hálásak vagyunk minden megosztásért, így baleset-megelőzési üzenetünk minél több emberhez jut el" – jegyezték meg.

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×