eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: BKK

Elkészült a Nyugati, ez lett az új közlekedési rend

Már akadálymentesen, az aluljáró használata nélkül is körbejárható a fővárosi Nyugati tér és annak forgalmas közlekedési csomópontja - közölte a BKK. Megépült a védett kerékpársávok folytatása is.

A fejlesztéssel közvetlen felszíni gyalogos-összeköttetést kapott a Váci út és a Bajcsy-Zsilinszky út, valamint a Teréz körút és a Szent István körút. A gyalogosátkelőkkel egy időben kerékpáros-átvezetések is létesültek a Nyugati térnél - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Az, hogy aluljáró igénybevétele nélkül, a felszínen is át lehet kelni gyalog a Nyugati tér különböző részei között, nemcsak a mozgásukban korlátozott, valamint vak és gyengén látóknak vált kényelmesen és biztonságosan átjárhatóvá a tér, hanem az időseknek, a babakocsival és a kisgyermekkel közlekedőknek, valamint a bőrönddel utazóknak is - hangsúlyozta a BKK.

Három helyen alakítottak ki jelzőlámpával védett gyalogátkelőhelyet:

  • a Teréz körút és a Szent István körút között az északi és a déli oldalon,
  • a Váci út és a Bajcsy-Zsilinszky út között a Szent István körút felőli részen.

Mindegyik zebra akadálymentes, így azokat mind a mozgásukban korlátozottak, mind a vak és gyengén látó emberek biztonságosan igénybe vehetik.

A gyalogosok mellett a kerékpárosok és rolleresek is biztonságosan kelhetnek át ezentúl a Nagykörút, a Váci út és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésén.

A korábban megépült védett kerékpársávok folytatását is kialakították a csomóponton keresztül, így egybefüggő kerékpárút-hálózat jött létre a környéken.

A Nyugati téri átalakítást a Blaha Lujza téri zebrák kedvező fogadtatása is ösztönözte. A Blaha Lujza téri új gyalogátkelőhelyeket használók száma a tavalyihoz képest 20 százalékkal nőtt a reggeli csúcsórában - írták.

Az új átkelőket a fővárosi önkormányzat megbízásából a Budapest Közút építette.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×