eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
fotó:honvedelem.hu
Nyitókép: honvedelem.hu

Működő technikai csodát találtak a Balatonban

A Balatonba zuhant magyar Messerschmitt-vadászgép iránytűje még a mai napig is pontosan működik. A gépet 1944-ben lőtték le az amerikaiak.

Ahol arról az Infostarton már többször beszámoltunk egy 1944-ben, légi harc során a Balatonba zuhant magyar repülőt emelnek ki a tóból. Nem egyszerre, hanem több lépcsőben.

A honvedelem.hu most újabb technikai érdekességről számolt be. A feltárási munkálatok október 12-ei napján a felszínre hozott műszer még mindig működik. Erről videofelvétel is készült.

Ami talán még ennél is lényegesebb - teszik hozzá, hogy a 80–180 centiméteres iszapréteg borította roncs darabjai közül előkerült a motor egyik darabja, rajta vörössel pedig a gép oldalszámának egy része látható. A tárgyi bizonyítékok alapján is egyre valószínűbb a korábbi feltételezés, miszerint a 21 éves korában hősi halált halt Beregszászi Sándor szakaszvezető vadászgépét találták meg a kutatók.

A munkálatokat meglátogatta Végh Ferenc vezérezredes, egykori vezérkari főnök is, aki érdeklődéssel hallgatta az eddig elvégzett munkáról kapott beszámolót, és további kitartást és sok sikert kívánt az állománynak.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×