eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Nyitókép: Pixabay

Orbán Viktor után a rendőrség is megszólalt a betiltott tüntetésről

Nem lehet terrorszervezetet támogató megmozdulást szervezni - a pénteki után egy szombatit sem engedélyeztek.

A Hamász volt vezetője, Khaled Meshaal tüntetésekre szólította fel a muszlim világot a palesztinok támogatására és arra, hogy a szomszédos országok népei csatlakozzanak az Izrael elleni harchoz. A demonstrációkat péntekre hirdette meg.

Csütörtökön vált ismertté, hogy péntek délutánra Magyarországon is szerveződhet egy ilyen megmozdulás a Külgazdasági és Külügyminisztérium elé.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban azt mondta, a kormány élni fog a lehetőségeivel és nem lesz terrorszervezetet támogató tüntetés Magyarországon (és közölte, hogy ezek a megmozdulások nem a palesztinokat, hanem a Hamászt pártolják), majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon bejelentette, hogy megtiltotta a megmozdulás megtartását.

A rendőrségi közlés szerint egy magánszemélytől kaptak bejelentést arról, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán 2023. október 13-án Budapest II. kerületében gyűlést kíván tartani. Az esemény illeszkedik a Hamász felhívásához, amely e napra a „harag kimutatására” szólítja fel híveit az egész világon - írta a BRFK, amely a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény 13. § 1. bekezdése alapján tiltotta meg a gyűlés megtartását, mert az közvetlenül veszélyeztetné a közbiztonságot és a közrendet.

Egyúttal figyelmeztettek, hogy a betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

Frissítés: A rendőrség később közölte, hogy valaki szombatra, az V. kerületbe kért volna engedélyt egy ilyen tüntetésre, de ennek sem adtak zöld utat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 13. 20:05
×
×
×
×