eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Izraeli légicsapásokban megrongálódott mecsetet néznek emberek a Gázai övezetben lévő Hán-Júniszban 2023. október 8-án. Előző nap a Hamász palesztin iszlamista szervezet rakétaáradatot zúdított Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Az izraeli hadsereg ezután ellencsapásokat hajtott végre délen a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász és Iszlám Dzsihád terrorszervezet ellen, valamint északon a libanoni határnál.
Nyitókép: Yousef Masoud

A Hamász bejelentette a légicsapásokban csütörtökön elhunyt túszok számát

Legalább 13 izraeli és más külföldi túsz halt meg a Gázai övezetben az elmúlt 24 órában az izraeli légicsapások következtében.

Az Izz ad-Dín al-Kasszám Brigádok, a Hamász katonai szárnya azt közölte, hogy öt, az izraeli bombázások által célba vett helyszínen vesztette életét a 13 túsz. A külföldiek állampolgárságát nem közölték - tudósított a BBC.

A szervezet körülbelül 150 embert ejtett foglyul az október 7-én, meglepetésszerűen indított támadás során. Azzal fenyegetőztek, hogy megölik őket, ha figyelmeztetés nélkül civil házakat bombáznak az izraeli erők.

Az elhunyt túszok számáról szóló jelentéssel kapcsolatban Grant Shapps brit védelmi miniszter azt mondta az ITV-nek, hogy mély aggodalommal, de óvatossággal kezelné az állításokat.

Az adatokat izraeli részről egyelőre nem kommentálták.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×