eur:
381.17
usd:
354.18
bux:
58669.83
2023. december 11. hétfő Árpád
Az első négy Leopard 2A4HU típusú harckocsi egyike (balról) egy korábbi T72-es harckocsi mellett az ünnepélyes átadás keretében tartott bemutatón a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában 2020. július 24-én. Szeptembertől év végéig havonta két Leopard érkezik Tatára a Krauss-Maffei Wegmann (KMW) harcjárműgyártótól, így 12 ilyen járművel rendelkezik majd a honvédség. Az új páncélosok a 40 éve rendszerben lévő orosz T-72-eseket váltják le.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Megszólalt a Honvédelmi Minisztérium a fővárosban látott tank ügyében - videó

Nem elkóborolt vadállatról van szó, hanem egy Leopard 2A4 típusú tankról.

Mint azt az Infostart is megírta, egy Leopard harckocsi bukkant fel a budapesti éjszakában szerda este, a Hős utcánál kapták lencsevégre – a civil videót itt tekinthetik meg.

A Honvédelmi Minisztérium most közölte: Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnékének parancsára, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti Campusára érkezett a Magyar Honvédség Leopard 2HUA4 típusú harckocsija szerda éjjel.

A járművet megkülönböztető jelzéssel ellátott katonai rendész szolgálat kísérte. A tank Budapesten a Hős utca kereszteződésében gumibetétes lánctalpon a "saját lábán" közlekedett. (Vagyis a lánctalpa így nem károsította az aszfaltot, ez bevett megoldás harcjárművek közúti közlekedésénél.)

Egy hivatalos videót is kiadtak a műveletről:

A Leopard 2HUA4 páncélost az egyetemi oktatási rendszerében a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai vezetői alapképzési szakos honvédtisztjelöltek elméleti ismereteinek bővítésére használják. A képzés során fokozott hanghatásra nem kell számítani - jegyezte meg a Honvédelmi Minisztérium.

(A nyitóképen egy Leopard 2HUA4 tank látható.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×