eur:
381.2
usd:
354.2
bux:
58669.83
2023. december 11. hétfő Árpád
Gelencsér Ferenc, a Momentum képviselője felszólal a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 12-én. A javaslatot 120 igen szavazattal, 57 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett fogadták el kivételes eljárásban.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Bekapcsolva maradt a Momentum-elnök mikrofonja a parlamentben – kínos megjegyzést tett

Gelencsér Ferenc nem volt elégedett a saját válaszával, amelyet Orbán Viktor beszédére adott.

Hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti beszédével indult az Országgyűlés őszi ülésszaka, amely parázs vitát váltott ki az ellenzéki és kormánypárti képviselők között. A kormányfő szavaira reagált többek között Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke is, ám a felvételek tanúsága szerint az ellenzéki politikus papírból olvasta fel a beszédét, de csak nehézkesen tudta elmondani.

A beszéde végén ráadásul bekapcsolva maradt a mikrofonja, amikor súgta oda a mellette helyet foglaló párttársának, Bedő Dávidnak: "Hú, ezt nagyon elb*sztam!" – írja a Magyar Nemzet.

Orbán Viktor válaszában elmondta, hogy szeretett volna Gelencsér Ferenc felszólalására is válaszolni, azonban a miniszterelnök szerint a momentumos politikus hozzászólása "reménytelen küzdelem az értelemmel", amivel nem tud mit kezdeni.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szintén reagált a Momentum-elnök beszédére. „Legközelebb ne a Chat GPT-vel írasson parlamenti beszédet, vagy ha igen, akkor legalább olvassa át” – mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×