eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay/DawidC

Autósok is figyeljenek - visszatérhetnek a motorosok az egyik híres magyar útszakaszra

Korábban nagy felháborodást váltott ki a motorosokból Visegrád vezetésének azon döntése, miszerint a zajra hivatkozva kitiltják őket a fellegvárba vezető Panoráma útról.

A jelenleg is életben lévő korlátozás miatt csak másik úton mehetnek fel a fellegvárba, de az sokkal rosszabb minőségű. Visegrád azért döntött korábban a kitiltás mellett, mert hétvégenként, amikor jó volt az idő, a Dunakanyarban és Visegrádon is nagy volt a zajterhelés. A motorosokon kívül még tuning autósok is érkeztek a környékre, és a számuk (és a használt kipufogódobok hangja) mellett az is gondot okozott beszámolók szerint, hogy időnként hatalmas zajjal versenyeztek egymással.

A bpiautosok.hu most arról ír, hogy a város változtat és az áprilist megelőző állapothoz képest egyfajta szigorítást tart fenn októbertől.

Visegrád Város Önkormányzat Képviselő-testülete egyhangúlag, 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

"Visegrád Város Önkormányzat Képviselő-testületének 116/2023. (IX. 19.) határozata 11116 j. közút forgalmi rendjének megváltoztatásáról Visegrád Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy elfogadja a Magyar Közút 11116 j. közút sebességcsökkentésére vonatkozó forgalomtechnikai javaslatát, és kéri annak bevezetését, kéri a Panoráma kilátó motorral történő elérése érdekében a motoros forgalomra vonatkozóan

az egész éves egyirányúsítás bevezetését 2023. október 1. napjától,

kéri továbbá fenntartani az új forgalmi rend bevezetését követően a jövőbeni tapasztalatok alapján az esetlegesen szükséges változtatások lehetőségét."

Tehát nem csak a "motoros főszezonon" kívüli, hanem állandó intézkedésről lesz szó, ám egyelőre nem tudni, hogy melyik irányba lesz használható az útvonal.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×