eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
Nyitókép: Pixabay/DawidC

Autósok is figyeljenek - visszatérhetnek a motorosok az egyik híres magyar útszakaszra

Korábban nagy felháborodást váltott ki a motorosokból Visegrád vezetésének azon döntése, miszerint a zajra hivatkozva kitiltják őket a fellegvárba vezető Panoráma útról.

A jelenleg is életben lévő korlátozás miatt csak másik úton mehetnek fel a fellegvárba, de az sokkal rosszabb minőségű. Visegrád azért döntött korábban a kitiltás mellett, mert hétvégenként, amikor jó volt az idő, a Dunakanyarban és Visegrádon is nagy volt a zajterhelés. A motorosokon kívül még tuning autósok is érkeztek a környékre, és a számuk (és a használt kipufogódobok hangja) mellett az is gondot okozott beszámolók szerint, hogy időnként hatalmas zajjal versenyeztek egymással.

A bpiautosok.hu most arról ír, hogy a város változtat és az áprilist megelőző állapothoz képest egyfajta szigorítást tart fenn októbertől.

Visegrád Város Önkormányzat Képviselő-testülete egyhangúlag, 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

"Visegrád Város Önkormányzat Képviselő-testületének 116/2023. (IX. 19.) határozata 11116 j. közút forgalmi rendjének megváltoztatásáról Visegrád Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy elfogadja a Magyar Közút 11116 j. közút sebességcsökkentésére vonatkozó forgalomtechnikai javaslatát, és kéri annak bevezetését, kéri a Panoráma kilátó motorral történő elérése érdekében a motoros forgalomra vonatkozóan

az egész éves egyirányúsítás bevezetését 2023. október 1. napjától,

kéri továbbá fenntartani az új forgalmi rend bevezetését követően a jövőbeni tapasztalatok alapján az esetlegesen szükséges változtatások lehetőségét."

Tehát nem csak a "motoros főszezonon" kívüli, hanem állandó intézkedésről lesz szó, ám egyelőre nem tudni, hogy melyik irányba lesz használható az útvonal.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×