eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla
Nyitókép: Diósd Város Önkormányzata/Facebook

Díszpolgári címet kapott a magát előterjesztő regnáló polgármester

A hír megosztja a diósdiakat: van, aki gratulált az elismeréshez, mások gyalázatosnak tartják.

Díszpolgári címet adományozott a képviselő-testület Spéth Géza polgármester részére Diósdon. „A képviselő-testület nevében gratulálunk és köszönjük az elmúlt 33 évet, amit városunk szolgálatában tett” – olvasható a város közösségi oldalán.

A hatodik ciklusát töltő polgármester így önmagát avathatta díszpolgárrá, sőt díszpolgármesterré, ha volna ilyen titulus – jegyzi meg a 444.hu, hozzátéve, hogy a ritka döntést egyébként nem tiltja jogszabály.

A díszpolgári cím adományozására irányuló javaslatokat az e célra létrehozott előkészítő bizottság véleményezi. A bizottság ajánlása alapján az adományozásra a polgármester javaslatot tehet a képviselő-testületnek, ám a díszpolgári cím odaítéléséről a képviselő-testület határoz, minősített többséggel.

Spéthnek a regnáló alpolgármester, a tavaly szintén díszpolgári címmel kitüntetett Varga Dániel adta át a címet. Diósd volt alpolgármestere, a 2021-ben elhunyt Albitz Tibor szintén a város díszpolgára volt.

A helyiek véleménye mindenesetre megoszlik a díjazásról. Többen tiszta szívből gratulálnak a kitüntetéshez, de sok az olyan komment is az önkormányzati poszt alatt, amelyben inkább visszásnak tartják, hogy egy regnáló vezető kap ilyen elismerést – jegyzi meg a budapestkornyeke.hu.

Címlapról ajánljuk
Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Idén augusztusban az államkasszába 314 milliárd forint áfabevétel folyt be, ami 14,5 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 368 milliárd forintos összeg - derült ki abból a részletes adatokból, amelyet a pénzügyminisztérium közölt az államháztartás augusztusi alakulásáról. A Portfolio elemzője azt mondta, hogy ezzel idén már negyedik hónapja csökkennek az áfabevételek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

A hét korábbi részében jelentős hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, amelyet részben az amerikai jegybank számlájára lehet írni, hiszen e heti kamatdöntő ülésén ugyan nem változtatott a kamatszinten a Fed, azonban szigorú üzeneteket küldött azzal kapcsolatban, hogy az infláció csak hosszú idő múlva csökkenhet a célszintre, így a korábban vártnál hosszabb ideig maradhatnak magasan a kamatok. A tegnapi jelentős esés után ma már inkább a megnyugvás jelei látszottak a tőzsdéken, de nem jött össze a pluszos zárás végül sem a főbb európai, sem az amerikai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×