eur:
389.49
usd:
363.16
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Diósd Város Önkormányzata/Facebook

Díszpolgári címet kapott a magát előterjesztő regnáló polgármester

A hír megosztja a diósdiakat: van, aki gratulált az elismeréshez, mások gyalázatosnak tartják.

Díszpolgári címet adományozott a képviselő-testület Spéth Géza polgármester részére Diósdon. „A képviselő-testület nevében gratulálunk és köszönjük az elmúlt 33 évet, amit városunk szolgálatában tett” – olvasható a város közösségi oldalán.

A hatodik ciklusát töltő polgármester így önmagát avathatta díszpolgárrá, sőt díszpolgármesterré, ha volna ilyen titulus – jegyzi meg a 444.hu, hozzátéve, hogy a ritka döntést egyébként nem tiltja jogszabály.

A díszpolgári cím adományozására irányuló javaslatokat az e célra létrehozott előkészítő bizottság véleményezi. A bizottság ajánlása alapján az adományozásra a polgármester javaslatot tehet a képviselő-testületnek, ám a díszpolgári cím odaítéléséről a képviselő-testület határoz, minősített többséggel.

Spéthnek a regnáló alpolgármester, a tavaly szintén díszpolgári címmel kitüntetett Varga Dániel adta át a címet. Diósd volt alpolgármestere, a 2021-ben elhunyt Albitz Tibor szintén a város díszpolgára volt.

A helyiek véleménye mindenesetre megoszlik a díjazásról. Többen tiszta szívből gratulálnak a kitüntetéshez, de sok az olyan komment is az önkormányzati poszt alatt, amelyben inkább visszásnak tartják, hogy egy regnáló vezető kap ilyen elismerést – jegyzi meg a budapestkornyeke.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Az V. Műtárgybefektetési Konferencia alkalmából Budapestre érkezett Pierre Vasarely, a Fondation Vasarely elnöke. Victor Vasarely örökösét, erkölcsi jogtulajdonosát és életművének gondozóját Zachar Veronika és Kollmann Szilvia, a műtárgy.com-tól kérdezték nagyapjáról, 2019-ben megjelent családregényéről, magyarországi kapcsolatairól, az Alapítvány működéséről, továbbá a jövőbeli terveiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×