eur:
389.52
usd:
361.58
bux:
68420.93
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Kémiai szúnyogirtás hidegködös eljárással Nagykanizsán 2020. augusztus 13-án éjjel.
Nyitókép: MTI/Varga György

A katasztrófavédelem harcban áll a tigrisszúnyogokkal is

A következő napokban folytatódik a kifejlett szúnyogok elleni védekezés. A kezeléseket földi úton a települések lakott részein végzik platós gépjárműre szerelt permetezőberendezésekkel. A helyi önkormányzatok megrendelhetnek még kiegészítő irtásokat, illetve a szúnyogok tenyészhelyeit birtokló ingatlantulajdonosok saját maguk is sokat tehetnek a szúnyogok inváziója ellen.

Kedvezett a szúnyogok szaporodásának a fülledt meleg idő. Ezért most ismét indokolt lett a szúnyogok irtása. Dóka Imre tűzoltó őrnagy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője ezzel kapcsolatban azt mondta az InfoRádiónak, hogy ezen a héten kilenc vármegye 391 településén és a főváros hat kerületében dolgoznak majd a szakemberek a napnyugtát követő esti, éjszakai órákban a szúnyogok irtásán. Budapesten az a hat kerület, ahol a szúnyoggyérítésre sor kerül az a III. IV., XIII., XXI., XXII. és a XXIII. kerület. A központi szúnyoggyérítés azokra a területekre terjed ki, ahol a legnagyobb a szúnyogártalom.

A katasztrófavédelmi kommunikációs szakember arról is beszélt, hogy

a központi szúnyogirtás a nyugat-nílusi lázat terjesztő tigrisszúnyog ellen is hatékony.

A jelenleg földi kémiai eljárásban kijuttatott permetszer hatásos erre a szúnyog fajra is.

Dóka Imre tűzoltó őrnagy azt is elmondta, hogy az igazán hatékony szúnyogirtáshoz elengedhetetlenül szükséges a magán ingatlantulajdonosok segítsége is. Ennek az az oka, hogy a lakott területeken belül a szúnyogtenyészőhelyek túlnyomó többsége az magánterületeken található. Olyan helyeken, ahol nem tudnak végezni a szakemberek szúnyoggyérítést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×