eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Tengervizet dob le a lángoló növényzetre egy hidroplán az erdőtűz sújtotta Ciovo horvát szigeten 2023. július 27-én. A lángok a sziget keleti térségében csaptak fel.
Nyitókép: MTI/AP/Miroslav Lelas

Gyújtogatókat fogtak el Görögországban

A görög tűzoltóság bejelentette, hogy szombaton őrizetbe vettek két férfit azzal a gyanúval, hogy szándékosan okoztak erdőtüzeket.

Az országban még mindig több száz tűzoltó küzd a lángokkal, amelyekben már 21 ember lelte halálát.

Az egyik gyanúsítottat Évián tartóztatták le, miután szándékosan felgyújtotta a kiszáradt avart a szigeten fekvő Kárisztosznál. A tűzoltóság tájékoztatása szerint a férfi azt is bevallotta, hogy ő okozott további négy tüzet a környéken júliusban és augusztusban.

A másik férfit a közép-görögországi Lárisza térségében tartóztatták le azzal a váddal, hogy szándékosan felgyújtotta a kiszáradt növényzetet.

A tűzoltóság mindkét esetben tájékoztatta az igazságügyi hatóságokat.

Janez Lenarcic, az Európai Bizottság válságkezelésért felelős tagja nemrégiben kijelentette, hogy Görögországban az Európai Unió történetének legnagyobb erdőtüzei pusztítanak idén nyáron.

Görög kormánytisztviselők közlése szerint az elmúlt hetekben több tűzért gyújtogatás volt a felelős, bár az még mindig nem tisztázott, hogy mi okozta a legnagyobbakat, az északkeleti Évrosz és Alekszandrúpoli régióban - itt találták szinte az összes halálos áldozatot -, illetve Athén határában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×