eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere

Budapesten nem a szúnyogot, hanem a szúnyoggyérítőt akarták lecsapni

A permetet szállító kocsiban anyagi kár keletkezett. A továbbiakban közterület-felügyelők és polgárőrök kísérik a járműveket a XVII. kerületben.

A kritikussá váló helyzet miatt szúnyoggyérítést rendelt el a XVII. kerületben Horváth Tamás polgármester. A földi úton történő kémiai irtás szerdán kezdődött, de a vártnál hamarabb véget ért, ugyanis megrongálták a szúnyoggyérítést végző autót – közölte a Telex.

Horváth Tamás azt írta Facebook-oldalán, hogy valaki rátámadt a járműre. Az incidens szerdán este történt, aznap nem is tudták folytatni a munkát.

A permetet szállító autóban anyagi kár is keletkezett a támadás következtében, az ügyben rendőrségi feljelentést tettek.

A lap azt írja, rongálás gyanúja miatt kezdődött vizsgálódás ismeretlen tettes ellen, kihallgatás még nem történt.

A polgármester arról tájékoztatott, hogy a három estére tervezett rákosligeti szúnyoggyérítést tudják folytatni, a vállalkozó péntektől pótolja a munkát, az autók mellé pedig közterület-felügyelőket és polgárőröket rendelnek.

A Telex megkeresésére a XVII. kerületi önkormányzat sajtóosztálya azt válaszolta a történtekkel kapcsolatban, hogy a támadó feltartóztatta az autót és távozásra szólította fel a sofőrt. A gépkocsivezető nem volt hajlandó erre, mondván ő csak a munkáját végzi. Határozottan kijelentette, hogy az ellenkezés ellenére ő azt be fogja fejezni. A sofőr nem sérült meg az incidensben. Nemcsak a kocsiban, hanem a permetet szóró gépben is kárt okozott a támadó, aki egy lapáttal csapott rá a szerkezetre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×