eur:
395.16
usd:
372.37
bux:
0
2024. április 17. szerda Rudolf
Taxi car on the street at night
Nyitókép: Chalabala/Getty Images

Kiderült, mi állhat a fővárosi taxisháború hátterében

A Bolt Taxi kizárólagos partnere lett a Hungaroringnek, és beszállhat a versenybe a Liszt Ferenc repülőtéren is.

„A taxiszolgáltatást a rendőrséggel közösen koordináltuk, és a hozzánk érkezett visszajelzések arra mutatnak, hogy a személyszállítás gördülékenyebb volt, mint az előző években” – írta a Világgazdaság megkeresésére a Hungaroring Sport Zrt., amely nemcsak a Forma–1-es futamra, hanem egész évre szerződött a személyszállító céggel.

A Bolt Taxi ellen az Országos Taxis Szövetség tett nemrégiben panaszt, mert a szervezet szerint a társaság szabálytalanul használja a szabadjelzőt és a logóját, de megtámadták a külföldi székhelyű cég adózási gyakorlatát is.

A gazdasági portálnak több, egymástól független forrása is arról beszélt, hogy a harc végső soron a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérért zajlik. A Budapest Airport a taxis személyszállítási tendert a tervek szerint 2025 második negyedévében írja ki, mivel a jelenlegi koncessziós szerződés a Főtaxival 2025 decemberében jár le.

Méretét, hazai és külföldi népszerűségét, márkájának ismertségét figyelembe véve a Bolt reális eséllyel pályázhatna a repülőtéri tenderen. Egy nagy versenyt már nyert az idén, hiszen a Hungaroring hivatalos taxitársasága lett, azaz a Qatar Airways Magyar Nagydíj hetén is ő szállíthatta az utasokat a mogyoródi pályáról-pályára külön kiváltságokkal, például VIP-sávval és a bejárathoz közeli megállóhellyel.

Címlapról ajánljuk
Ijesztő méreteket ölt a szamárköhögéses esetek száma Csehországban

Ijesztő méreteket ölt a szamárköhögéses esetek száma Csehországban

Több mint 60 éve nem volt ennyi szamárköhögéses eset Csehországban, mint idén tavasszal. Az éve eleje óta még mindig terjedőben lévő betegség felkeltette az érdeklődést a védőoltás iránt, a cseh egészségügyi rendszer azonban nincs felkészülve ekkora keresletre. Az egészségügyi minisztérium azt ígéri, hogy a héten 100 ezer vakcinát szerez be külföldről, hogy megállítsa a betegség továbbterjedését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×