eur:
391.03
usd:
366.1
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Taxi car on the street at night
Nyitókép: Chalabala/Getty Images

Kiderült, mi állhat a fővárosi taxisháború hátterében

A Bolt Taxi kizárólagos partnere lett a Hungaroringnek, és beszállhat a versenybe a Liszt Ferenc repülőtéren is.

„A taxiszolgáltatást a rendőrséggel közösen koordináltuk, és a hozzánk érkezett visszajelzések arra mutatnak, hogy a személyszállítás gördülékenyebb volt, mint az előző években” – írta a Világgazdaság megkeresésére a Hungaroring Sport Zrt., amely nemcsak a Forma–1-es futamra, hanem egész évre szerződött a személyszállító céggel.

A Bolt Taxi ellen az Országos Taxis Szövetség tett nemrégiben panaszt, mert a szervezet szerint a társaság szabálytalanul használja a szabadjelzőt és a logóját, de megtámadták a külföldi székhelyű cég adózási gyakorlatát is.

A gazdasági portálnak több, egymástól független forrása is arról beszélt, hogy a harc végső soron a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérért zajlik. A Budapest Airport a taxis személyszállítási tendert a tervek szerint 2025 második negyedévében írja ki, mivel a jelenlegi koncessziós szerződés a Főtaxival 2025 decemberében jár le.

Méretét, hazai és külföldi népszerűségét, márkájának ismertségét figyelembe véve a Bolt reális eséllyel pályázhatna a repülőtéri tenderen. Egy nagy versenyt már nyert az idén, hiszen a Hungaroring hivatalos taxitársasága lett, azaz a Qatar Airways Magyar Nagydíj hetén is ő szállíthatta az utasokat a mogyoródi pályáról-pályára külön kiváltságokkal, például VIP-sávval és a bejárathoz közeli megállóhellyel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×