eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
A hand from a mosquito bite. Mosquito drinks blood on the arm.
Nyitókép: Andrei Sauko/Getty Images

Egy budai kerületben elmarad a csütörtöki szúnyogirtás

A XXII. kerületben már nagyon várták a szúnyoggyérítést, de az időjárás nem kedvező.

Az árvízhelyzetnek is köze van hozzá, hogy egy másik időpontban kell megtartani a szúnyogirtást - írja a kerületi huszonketto.hu.

Az irtást végző cég tájékoztatása szerint a megváltozott időjárási viszonyok és a számos folyón kialakult árvízhelyzet miatt elmarad az augusztus 10-re tervezett földi kémiai szúnyogirtás.

Arról az Infostarton Mukics Dániel is beszélt, hogy másutt is halasztani kell. A katasztrófavédelem szóvivője azzal érvelt, hogy a hétvégi felhőszakadás, az azt követő árhullám és a jelenlegi időjárás akadályozza a szúnyoggyérítést, hiszen az esős, szeles időjárás ellehetetleníti a kivitelezést. Az áradásos területeken sem lehet szúnyoggyérítést végezni, emiatt a Duna és a Dráva mentén a hétre tervezett intézkedést el kell halasztani az árhullám levonulta utánra.

Az árhullám levonulása után újabb szúnyoginvázió jöhet.

A hétvégi vihar után minden gödör, tartály megtelt vízzel, ezért érdemes azokból kiönteni a folyadékot,

ha nincs rá szükségünk, ha pedig locsolni szeretnénk vele, és azért gyűjtöttük össze, akkor ezeket a tartályokat szedjük le, mert 1-2 héten belül nagyon komoly szúnyoginvázió lehet az átadást követően, ha ezt nem lépjük meg - fogalmazott a szakember.

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×