eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A hand from a mosquito bite. Mosquito drinks blood on the arm.
Nyitókép: Andrei Sauko/Getty Images

Egy budai kerületben elmarad a csütörtöki szúnyogirtás

A XXII. kerületben már nagyon várták a szúnyoggyérítést, de az időjárás nem kedvező.

Az árvízhelyzetnek is köze van hozzá, hogy egy másik időpontban kell megtartani a szúnyogirtást - írja a kerületi huszonketto.hu.

Az irtást végző cég tájékoztatása szerint a megváltozott időjárási viszonyok és a számos folyón kialakult árvízhelyzet miatt elmarad az augusztus 10-re tervezett földi kémiai szúnyogirtás.

Arról az Infostarton Mukics Dániel is beszélt, hogy másutt is halasztani kell. A katasztrófavédelem szóvivője azzal érvelt, hogy a hétvégi felhőszakadás, az azt követő árhullám és a jelenlegi időjárás akadályozza a szúnyoggyérítést, hiszen az esős, szeles időjárás ellehetetleníti a kivitelezést. Az áradásos területeken sem lehet szúnyoggyérítést végezni, emiatt a Duna és a Dráva mentén a hétre tervezett intézkedést el kell halasztani az árhullám levonulta utánra.

Az árhullám levonulása után újabb szúnyoginvázió jöhet.

A hétvégi vihar után minden gödör, tartály megtelt vízzel, ezért érdemes azokból kiönteni a folyadékot,

ha nincs rá szükségünk, ha pedig locsolni szeretnénk vele, és azért gyűjtöttük össze, akkor ezeket a tartályokat szedjük le, mert 1-2 héten belül nagyon komoly szúnyoginvázió lehet az átadást követően, ha ezt nem lépjük meg - fogalmazott a szakember.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×