eur:
386.39
usd:
357.85
bux:
69042.94
2024. május 14. kedd Bonifác
Nyitókép: Pixabay.com

Vaddal ütközött egy autó az M0-áson

A csömöri lehajtó után, az M5-ös felé vezető oldalon történt az eset kedd éjjel.

Szarvassal ütközött egy személyautó az M0-ás autóút 65-ös kilométerénél, a csömöri lehajtó után, az M5-ös felé vezető oldalon - írja a katasztrófavédelem.

Az Infostarton a napokban írtunk arról, hogy megváltoztak az vadelütésekkel kapcsolatos jogszabályok. Az autósoknak ezentúl alig van esélyük kártérítésre.

Az új jogszabály szerint nem minősül a vadászatra jogosult felróható magatartásának vagy a tevékenységi körében előálló rendellenességnek, ha a vad az életmódjából, szokásos táplálkozási, szaporodási viselkedéséből következő helyváltoztatása miatt jelenik meg a lakott területen kívül közúton, autóúton, autópályán vagy a település belterületén, kivéve, ha a vad megjelenése a vadászatra jogosult tevékenységével áll okozati összefüggésben - írta a D.A.S. Jogszerviz.

A vezess.hu lefordította ezt: "magyarán ez azt jelenti, ha a vad nem azért keveredett az útra, mert éppen űzték, lőtték vagy hajtották, akkor a vadásztársaság felelőssége a törvénymódosítás értelmében nem lehetséges. Fontos látni, hogy ezen a ponton felmerül annak potenciális lehetősége, hogy az autóvezetővel szemben a vadásztársaság fog igénnyel fellépni az elgázolt, tulajdonába tartozó vad megtérítésével kapcsolatban."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×