eur:
388.92
usd:
363.44
bux:
68130.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Óvodásokat szállító busz előtt büntetőfékezett egy sofőr

Vádat emeltek egy pilisvörösvári férfi ellen, aki a 11-es főúton óvodásokat szállító autóbusz előtt büntetőfékezett. Az igazságügyi elmeorvos-szakértő véleménye szerint a sofőr alkalmatlan arra, hogy közúton bármilyen járművet vezessen.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség által közétett vádirat szerint a férfi tavaly áprilisban egy kisteherautót vezetve haladt Szentendrén, és a 11-es számú főútra, Budapest irányába akart besorolni, ahogy több más gépjármű is előtte. Ugyanebbe az irányba tartott egy busz, melyen 40 óvodás és 5 felnőtt kísérő utazott. A busz vezetője több járművet is beengedett maga elé, a pilisvörösvári férfi teherautóját viszont forgalmi okból nem engedte elhaladni.

A teherautó sofőrje végül a busz mögé húzódott be, majd meg akarta előzni és folyamatosan nyomta a dudát. Miután megelőzte a buszt, a férfi többször is hirtelen nagyokat fékezett, így az autóbusz vezetője is többször fékezésre kényszerült.

Az utolsó fékezésekor azonban a buszsofőr – az utasok testi épsége érdekében – nem alkalmazott blokkoló fékezést, így nekiütközött a teherautónak.

A buszon több helyen is táblával jelezték, hogy gyermekeket szállítanak. A rendőrség tájékoztatása szerint a 3 és 6 év közötti gyermekek nem sérültek meg.

Az igazságügyi elmeorvos-szakértő véleménye alapján

az 51 éves férfi alkalmatlan arra, hogy közúton bármilyen gépjárművet vezessen, érvényes gépjárművezetői jogosítvánnyal rendelkezzen.

Legkorábban három év múlva lehet vezetői alkalmasságát értékelni, és eldönteni, vezethet-e. Vezetői engedélyét visszavonták.

A baleset következtében az autóbuszban több mint 300 ezer, míg a teherautóban közel 100 ezer forintos kár keletkezett. Ugyan nem sérült meg senki, de a vádlott által kialakított helyzet miatt közvetlen veszély állt fenn.

Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés és rongálás miatt emelt vádat az elkövetővel szemben.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×