eur:
389.74
usd:
363.62
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: MCC Feszt/Facebook

MCC Feszt: már csak két nap a kezdésig

Napközben neves hazai és külföldi szakmai előadókkal, esténként pedig koncertekkel várják az érdeklődőket csütörtöktől szombatig Esztergomban az MCC Feszt programjain. A legtöbb eseményre díjtalan a belépés.

Az MCC Feszt immáron harmadik alkalommal várja – csütörtöktől szombatig – Esztergom történelmi belvárosába az érdeklődőket; nappal közéleti, tudományos, kulturális és interaktív programok, beszélgetések, este a MCC Szigetre keresztelt helyszínen a magyar zenei élet legnépszerűbb előadói kerülnek terítékre – fogalmazott az InfoRádióban Papp Gergely főszervező. Utóbbi, ahol a Richter- és a Katona színpad is helyet foglal, karszalagköteles, de a további nyolc helyszín reggeltől estig, a koncerteket is beleértve, ingyenesen látogatható.

Papp Gergely a nappali programokat ismertetve a többi között elmondta, hogy a Nagyszínpadon Sebastian Kurz volt osztrák kancellár is meg fogja osztani gondolatait, akivel Szalai Zoltán, Mathias Corvinus Collegium (MCC) főigazgatója fog beszélgetni. De sor kerül majd egy panelbeszélgetésre a Kárpát-medence új korszakáról Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lánczi András filozófus, Böszörményi-Nagy Gergely, a MOME alapítványi elnöke és Világi Oszkár, a MOL-csoport vezérigazgató-helyettese részvételével. Aki nem a közélet kurrens témáiban szeretne „megfürdőzni”, az olyan könnyedebb témákkal is találkozhat, mit „A modern randizás útvesztőjében” című beszélgetést, ahol a mai világunk párkeresési kihívásairól lesz szó – fogalmazott a főszervező.

A komoly és kevésbé komoly téma után esténként koncertek várják az érdeklődőket. Fellép mások mellett a Bagossy Brothers Company, a Blahalouisiana Szimfonik, a VALMAR, a Korda György és Balázs Klári duó, a Dzsúdló, a T. Danny, valamint – szombat este a Richter Színpadon – Ákos. Koncertet ad továbbá az Irie Maffia és a Balkán Fanatik is, tehát teljes a paletta könnyűzenében is – mondta Papp Gergely.

A részletes programokról – az utazás és a bejutás körülményeiről – az MCC Feszt honlapján kaphatnak részletes tájékoztatást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×