eur:
389.88
usd:
362.99
bux:
68050.76
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Zivatarfelhő és villám az égen Nagykanizsa felett 2022. augusztus 27-én éjjel. Napközben megnövekedhet a záporok, zivatarok esélye.MTI/Varga György
Nyitókép: MTI/Varga György

Lecsapott a vihar, nyugaton dió nagyságú jég is esett

A nyugati országrészben kedd reggel és délelőtt komoly vihar tombolt, jelentős mennyiségű csapadék esett, a viharzóna kelet felé folytatta útját. A közösségi oldalakon számtalan fotót, felvételt osztottak meg az ítéletidőről, illetve a hatásról.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, kelet felé indult a hidegfront, a Dunántúl nagy részén és az északi vármegyékben a hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztás volt érvényben, ezeket azonban kora délután visszavonták. Nyugaton mindenesetre többfelé jégesőről számoltak be.

A heves zivatarokat viharos, kárt okozó – óránkénti 90-100 kilométeres, de zivatarrendszerben óránkénti 100-120 kilométeres – szélrohamok, nagy méretű jég és felhőszakadás kísérik. Estétől északnyugat felől lassan stabilizálódik a légkör, de a zivatartevékenység éjszakára sem szűnik meg.

Az Időkép Facebook-oldalán videót posztoltak arról, hogyan csapott le a szupercella Felsőszölnökre.

Kedden délelőtt Fonyódon erős villámlásokról tettek közzé fotókat a Facebookon.

Az Időkép munkatársai vették észre, hogy Sümegen milyen gyorsan váltotta fel a reggeli napsütést a vihar, amely két hullámban érkezett meg a Veszprém vármegyei városba. A látványos jelenségről felvétel is készült.

Sümegen kisebb dió nagyságú jég esett, míg a Bakonyban cseresznye nagyságú jégeső volt. A Vas vármegyei Szentgotthárdon pedig szárazon potyogott a jég.

A felhőszakadás következtében Zalaegerszegen bőséges csapadék zúdult a városra. Az egyik felvételen az látható, hogy egy ház kertjét ellepte a víz.

A Bakonyban szintén hatalmas esőzés és vihar volt. Olyan mennyiségű csapadék esett, hogy egy, a következő videón látható ereszcsatornából is ömlött a víz.

Az éjszakai vihar nagy pusztítást végzett Kalocsán is. Ezeket a képeket a Kék Duna Vendéglő dolgozói készítették:

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×