eur:
390.26
usd:
365.5
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője felszólal az Európai Unió jövőjével kapcsolatosan képviselendő magyar álláspontról szóló vitában az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 28-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Deutsch Tamás újra Budapesten?

Ő lett Budapest 5-ös számú választókerületének fideszes elnöke. A politikus szerint azonban ez nem azt jelenti, hogy 2026-ban ő lesz a kormánypártok országgyűlési képviselőjelöltje Terézvárosban és Erzsébetvárosban, ugyanis európai parlamenti képviselő szeretne maradni.

A kinevezéséről szóló hivatalos levél fotójával jelentette be Deutsch Tamás a közösségi oldalán, hogy az elhunyt Bajkai István utódjaként július 24-étől ő a budapesti 5-ös számú egyéni választókerület fideszes elnöke.

A fentiekből sokan arra következtetek, hogy 2026-ban Deutsch Tamás lesz-e a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltje a főváros VI. és VII. kerületében, aminek most a DK-s Oláh Lajos személyében ellenzéki képviselője van a parlamentben, az európai parlamenti képviselő azonban cáfolta ezt. A Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy elindul a 2024. július 9-én megrendezendő európai parlamenti választáson bár tudatában van annak, hogy ez nem csak rajta múlik, hiszen a jelöltek személyéről csak az idei év végén vagy a jövő év elején születik döntés.

A 2026-os országgyűlési választásokkal kapcsolatos hírek, miszerint három év múlva ő indulhat Erzsébetvárosban, csak találgatások, jelenleg a 2024-es EP-választásokra fókuszál

– szögezte le a politikus, aki a Fidesz európai parlamenti delegáció vezetőjeként legutóbb a brüsszeli korrupciót bírálta az uniós törvényhozás plenáris ülésén:

„Az európai parlamenti képviselők családtagjai euró tízezrekkel zsúfolt »húzi« bőröndökkel szaladgáltak Brüsszel utcáin az őket letartóztatni akaró rendőrök elől, majd utána az Európai Bizottság háza táján derültek ki újabb korrupciós ügyek; különböző igazgatóságok munkatársai fogadtak el méregdrága repülőjegyeket éppen azoktól, akiket ellenőrizniük kellett. Tisztelt hölgyeim és uraim, az Európai Parlament bolondnak nézi az európai polgárokat, elhallgatja és letagadja a brüsszeli korrupció felháborodást keltő eseteit” – hangott a képviselő felszólalása.

A főváros 5-ös számú egyéni választókerületének elnökeként Deutsch Tamás feladata most az lesz, hogy felkészítse a helyi Fideszt a jövő évi önkormányzati és európai parlamenti választásra, és visszaszerezze ezeket a kerületeket az ellenzéktől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×