eur:
390.35
usd:
368.54
bux:
55356.93
2023. szeptember 26. kedd Jusztina, Pál
Nyitókép: Pixabay

Durván drágulhat a vízdíj, itt is jöhet a rezsicsökkentett ár

Németh Zsolt, az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára ismertette a kormány terveit a MaVíz elnökségének meghívására.

Új, egységes vízdíjrendszer kialakításán dolgoznak a Energiaügyi Minisztérium, amiről már ősszel dönthetnek a parlamentben. Felújítanák az elöregedett ivóvízhálózatot, és szinte biztosnak látszik, hogy a jelenleg településenként eltérő vízdíjakat egységesítik – írja a 24.hu.

Szabó Iván ügyvéd az azénpénzem.hu portálnak úgy nyilatkozott, önmagában az, hogy a víziközmű-szolgáltatás kérdése önálló államtitkári szintre emelkedett, egyértelmű üzenet az önkormányzatoknak, hogy az állami szolgáltatás jelenti az egyetlen megoldást. Ezt az üzenetet erősítette fel, hogy a kormány kihagyta a víziközműcégeket a rezsivédelmi alapból, mondván, nekik lehetőségük van az állami szolgáltatáshoz csatlakozni.

A lakossági fogyasztók havi 5 köbméteres fogyasztásig fizetnének rezsicsökkentett árat,

az efölötti részt a gáz és áramdíjakhoz hasonlóan piaci alapúvá válna - derült ki az ügyvéd által kapott információkból.

Többen fizethetnek magasabb árat

A MaVíz szerint a 2021-es adatok alapján egy háztartásra átlagosan havi 7,33 köbméter vízfogyasztás jut. Ha ezt nézzük, akkor

az átlagfogyasztás közel harmada is kikerülne a rezsicsökkentett körből.

Jó eséllyel azóta nőhetett a vízfogyasztás, és így az átlag is, vagyis a lakossági átlagfogyasztók közül is nagyobb arányban lehetnek azok, akiknek többet kellhet fizetniük.

Szintén az ügyvédre hivatkozva írták, hogy a nem lakossági fogyasztóknak teljes egészében piaci alapú díjat vezetnének be.

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×