eur:
389.18
usd:
363.44
bux:
68161.33
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Facebook!Gyuricza Miklós

Merénylet Tatabányánál – a rendőrség nyomoz

Valaki szándékosan olajat öntött a motorosok által kedvelt héregi négy kanyarjába is.

Vélhetően fáradt motorolaj került az 1119-es út Héregi szakaszának négy kanyarulatába július 9-én, vasárnap reggelre. A foltokat többen észlelték, voltak, akik meg is csúsztak miattuk. Egy autós már röviddel reggel 8 óra után tapasztalta a szokatlan jelenséget. Amikor az elsőn hajtott át, még azt hitte, véletlenről lehet szó, később azonban már másra kellett következtetnie – írja a kemma.hu.

Egy motoros majdnem ki is csúszott az olajszennyeződés miatt. Ő hívta a rendőrséget. Arra következtetnek, hogy az olajat valaki hajnalban locsolhatta ki az útra. Hogy mi motiválhatta erre a cselekedetre, egyelőre nem tudni, ám a közösségi oldalon sokat azt feltételezik, hogy az illető az erre közlekedő motorosokkal akart elbánni.

Az 1119-es út Bajna-Héreg közötti szakasza kedvelt útvonala a motorosoknak. Nem ritkán fordul elő itt súlyos vagy akár halálos közlekedési baleset. Éppen ezért nemrégiben újabb speciális kísérleti burkolati jeleket festettek fel az út ezen szakaszára.

Az ORFK arról tájékoztatott, hogy eddigi adataik szerint ismertelen tettes – vélhetően – használt motorolajat öntött ki négy kanyarívben a 1119-es számú úton, Héreg térségében. Ismertelen személlyel szemben közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt az Esztergomi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

Az érintett útszakasz az olajfoltok miatt veszélyessé is vált, a közút kezelője azonban még időben semlegesítette a szennyeződést. A rendőrségnek a helyszínen történt közlekedési balesetről nincs információja.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Az MNB több telefonszámának másolásával is telefonálnak ismét csalók magánszemélyeknek, akár a jegybank, akár valamelyik hitelintézet nevében. A beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét szereznék meg, vagy kémprogramot töltetnének le velük. Az MNB és a bankok nem keresnek meg ügyfeleket ilyen ürügyekkel. A megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni - közölte az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×