eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. július 6-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Végre kiderült, mikor dönt a kormány a nyugdíjkiegészítésről

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón beszélt erről.

Az esztendő elején 15 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, a kormány ugyanis korábban azzal számolt, hogy 15 százalékos lesz idén az infláció, de az év első hónapjaiban ennél nagyobb mértékű volt a pénzromlás. A szabályok szerint év közben eltérés esetén korrigálni kell a nyugdíjakat, és erről is kérdezték Gulyás Gergelyt a csütörtöki Kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter is elmondta, ha az adott évben a pénzromlás mértéke nagyobb, mint amekkora a januári nyugdíjemelés volt, akkor a törvény világosan előírja, hogy a különbözetet ki kell fizetni. Ehhez az kell, hogy pontosan meg tudják becsülni, mennyi lesz az infláció.

"Ahogy haladunk előre az évben, úgy lehet látni, hogy valóban magasabb lesz-e a pénzromlás a tervezettnél, vagy esetleg az infláció radikális és gyors csökkentése nyomán végül egyezhetnek a számok. Még ezt most nem látjuk, de a kormány erről megfelelő időben fog dönteni. Azt feltételezem, hogy legkésőbb szeptember" – idézte a minisztert a Magyar Nemzet.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×