eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay.com

Már most érdemes kéményseprő után nézni

Nem érdemes őszig várni a kéménysepréssel, a szakemberek ugyanis a fűtési szezon kezdetén a leginkább leterheltek – emelte ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményében.

Azt tanácsolják a családi házban élőknek, hogy minél hamarabb egyeztessenek időpontot a katasztrófavédelemmel vagy a területileg illetékes kéményseprő céggel. Magánszemélyeknek ugyanis a kéményseprés ingyenes, viszont a kéményseprők nem mennek ki automatikusan – tették hozzá.

Azt írták, hogy sokan csak a fűtési szezon kezdetén hívnak kéményseprőt, ám ilyenkor többet kell várni az ellenőrzésre. A kéményseprők a fűtési szezonon kívül is elérhetők,

nyáron pedig gyorsabb az ügyintézés, rövidebb a várakozási idő, és könnyebb megfelelő időpontot találni a kéményseprők fogadására.

A közlés szerint a ezen a linken, a „Ki az Ön kéményseprője?” felületen irányítószám alapján meg lehet nézni, hogy a katasztrófavédelemnél vagy valamelyik kéményseprő cégnél kell-e időpontot egyeztetni az ingyenes kéményellenőrzésre.

Azok, akik a katasztrófavédelem ellátási területén élnek, időpontot ugyanezen a felületen foglalhatnak az Online ügyintézés – Időpontfoglalás menüpontban. Ha valaki jobban szereti a telefonos ügyintézést, a 1818-as telefonszámon kérhet időpontot – sorolták.

Ha valaki gázzal fűt, kétévente, ha pedig szilárd tüzelővel, akkor évente érdemes szakemberrel megnézetnie a kéményt.

A rosszul működő, tisztítatlan kémények ugyanis lakástüzekhez, szén-monoxid-mérgezésekhez is vezethetnek – figyelmeztettek.

A társasházakban élőknek nem kell időpontot foglalniuk, oda automatikusan érkeznek a kéményseprők - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×