eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Urbán Ferenc dinnyetermesztő mutatja egy zöldségkereskedőnek kiállított, minőségi tanúsítvánnyal ellátott számláját Orosházán, miután hatályba lépett a dinnyepiacot szabályozó rendeletmódosítás, amely szerint fel kell tüntetni a dinnye származási helyét és minőségi osztályát. A módosított jogszabályok célja, hogy erősítsék a magyar dinnye piaci pozícióját, és a belföldi fogyasztók minél több és minél jobb minőségű dinnyét vásárolhassanak.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

A Balatonnál és a Velencei-tónál razziázik a NAV

Mindkét helyen átfogó ellenőrzést tartanak az adóhatóság munkatársai ezen a héten a kereskedőknél és szolgáltatóknál.

Ellenőrzésre akár hivatali időn kívül is számítani lehet - írja a portfolio.hu.

A NAV munkatársai elsősorban a hivatal adatai szerint kockázatos vállalkozásokat kísérik figyelemmel, így a vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piacokon, strandokon értékesítőket.

Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, illetve az online pénztárgépek szabályos üzemeltetését vizsgálják. Az idén emellett kiemelt figyelmet kap a jövedéki szabályok betartása, az automata berendezések műk

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×