eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Woman hands pushing a shopping trolley in a supermarket.
Nyitókép: chameleonseye/Getty Images

Pánikvásárlás fenyeget az árstopok kivezetése előtt

Augusztus elseje után jelentősen emelkedhet az eddid hatósági áras termékek ára, ezért hamarosan kezdődik a bespájzolás.

Ideje felkészülniük az áruházláncoknak egy újabb rohamra: Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön bejelentette, hogy augusztus 1-jéig hosszabbítják meg az élelmiszerárstopot, azaz hirtelen jelentősen nő majd ezeknek a termékeknek az ára. Emiatt nagy a veszélye annak, hogy hamarosan kitör a felvásárlási láz – írja a Blikk.

Ezt csak némiképp ellensúlyozhatja, hogy augusztus elseje után az eddig árstopos termékeket is be kell vonni a kötelezően akciózott áruk körébe, azaz a kiskereskedőknek 15 százalékkal a beszerzési ár alatt kell kínálniuk az árucikkeket.

Hasonló pánikvásárlásra volt már példa itthon, például a koronavírus-járvány kezdeti hónapjaiban, vagy a benzinárstop utolsó időszakában, ami ellátási gondokhoz is vezetett.

A lap megkérdezett két nagy hazai üzletláncot, hogy számítanak-e a következő napokban rohamra. A Lidl azt közölte, hogy az árstop eltörlése miatt elképzelhető, hogy emelkedni fog az érintett termékek iránti kereslet, de folyamatosan azon dolgoznak, hogy kiszolgálják a vásárlók igényeit

A Spar az árstop eltörlésének bejelentése után a hatósági áras tejekre eddig elrendelt 2 literes vásárlási korlátozást 12 literre emelte, ez is azt jelzi, hogy nem számít a cég sem ellátási problémákra, sem készlethiányra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 13. 20:05
×
×
×
×