eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
A légifotón a Megyeri híd 2021. július 30-án.
Nyitókép: MTI/Varga György

Ezért volt a hatalmas dugó az M0-áson

Tüntettek a turbókörforgalomnál.

Ahogy arról az Infostarton beszámoltunk péntek délután demonstrációt tartottak az M0-ás budakalászi körforgalmánál.

A 24.hu helyszíni beszámolója szerint mintegy 25 autó zárta délután három óra után a Megyeri Híd budakalászi lehajtóját.

Az emberek szerint a kormány szerintük nem tesz érdemi lépéseket az M0-ás továbbépítésért, ez pedig rossz hatással van Budakalászra és a település környékére egyaránt.

Mint írták a figyelemfelhívó demonstráció előtt, Budakalász és a környék települései fuldokolnak az átmenőforgalomtól.

Forián-Szabó Gergely, a demonstráció főszervezője, Budakalász független alpolgármestere az MTI-nek elmondta: 15 éve, a Megyeri híd megépülése óta várnak az M0-s folytatására; azóta az autóút forgalma "rázúdul a környező településekre", jelentősen befolyásolva a térség mintegy 100 ezer lakosának életminőségét.

Emlékeztetett arra, hogy az északi szektor, vagyis a 10-es és 11-es főút közötti szakasz megvalósítása 2012 óta nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás, ám a munkálatok még a tervezésig sem jutottak el. Felidézte, hogy a tervek elkészítésére múlt év decemberében végre megkötötték a megállapodást, ám az csak akkor lép életbe, ha a kormány pénzt ad a munkára.

A demonstráció a forgalomban különösebb fennakadást nem okozott, mert az autósok a szomszédos turbó-körforgalomból ki tudtak hajtani Szentendre és Budakalász felé.

Címlapról ajánljuk
Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 24. 10:51
×
×
×
×