eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Varga Judit/Facebook

EP-határozat Magyarország ellen - Fényképpel reagált Varga Judit

"Teljesen feleslegesen szavaztak a hazánkat elítélő javaslatról" az igazságügyi miniszter szerint, aki ezt meg is indokolta.

Ismert, 24 pontos bírálatlistát fogadott el az Európai Parlament Magyarországgal szemben, egy politikai nyilatkozatot is megszavazva arról, hogy megkérdőjelezi Magyarország megfelelőségét a 2024 nyarától betöltendő uniós soros elnökségre.

Varga Judit igazságügyi miniszter rövid, fényképes Facebook-poszttal és egy-két mondattal reagált.

"Beszédes a látvány! Tegnap pont ennyi EP-képviselőt érdekelt a Magyarországot elítélő drámázgatás, vagyis az úgynevezett parlamenti vita… Ebben kivételesen osztjuk a képviselők álláspontját."

Rossz hír szerinte továbbá az EP "háborúpárti baloldali többségének", hogy csütörtökön "teljesen feleslegesen szavaztak a hazánkat elítélő javaslatról", ugyanis

javában zajlik már az előkészítő munka, a jövő héten már az Európai Tanács vezető munkatársait fogadja a kormány,

akik az ülések elnökléséről fognak képzést tartani a magyar állami vezetők részére, felkészítve őket a 2024 második félévi uniós elnökségre.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×