eur:
388.67
usd:
366.46
bux:
55834.3
2023. szeptember 29. péntek Mihály
Nyitókép: Varga Judit/Facebook

EP-határozat Magyarország ellen - Fényképpel reagált Varga Judit

"Teljesen feleslegesen szavaztak a hazánkat elítélő javaslatról" az igazságügyi miniszter szerint, aki ezt meg is indokolta.

Ismert, 24 pontos bírálatlistát fogadott el az Európai Parlament Magyarországgal szemben, egy politikai nyilatkozatot is megszavazva arról, hogy megkérdőjelezi Magyarország megfelelőségét a 2024 nyarától betöltendő uniós soros elnökségre.

Varga Judit igazságügyi miniszter rövid, fényképes Facebook-poszttal és egy-két mondattal reagált.

"Beszédes a látvány! Tegnap pont ennyi EP-képviselőt érdekelt a Magyarországot elítélő drámázgatás, vagyis az úgynevezett parlamenti vita… Ebben kivételesen osztjuk a képviselők álláspontját."

Rossz hír szerinte továbbá az EP "háborúpárti baloldali többségének", hogy csütörtökön "teljesen feleslegesen szavaztak a hazánkat elítélő javaslatról", ugyanis

javában zajlik már az előkészítő munka, a jövő héten már az Európai Tanács vezető munkatársait fogadja a kormány,

akik az ülések elnökléséről fognak képzést tartani a magyar állami vezetők részére, felkészítve őket a 2024 második félévi uniós elnökségre.

Címlapról ajánljuk

Az osztrákoknak elege lett a pontatlan magyar vasútból, drasztikusat léptek

Az ÖBB a vágányzár első két hetének tapasztalatai és többszöri figyelmeztetés után ma egyoldalúan bejelentette: jövő hétfőtől levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágja Bécsben a Linz, Salzburg, München fele továbbmenő budapesti railjet vonatokat - írja Vitézy Dávid a közösségi oldalán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Egyre gyűlnek a bizonyítékok arról, hogy az Oroszországgal jó viszont ápoló Szerbia fegyvereket szállít Ukrajnának. Lengyelország szerint Kijev lehetett volna "segítőkészebb" az országba becsapódott ukrán rakéta kivizsgálása során. Egyes hírek szerint a Szabad Oroszország Légió ismét betört Belgorod megyébe, az ukrajnai frontokon azonban továbbra is csak minimális területi nyereségekről számolhat be Kijev. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×