eur:
394.68
usd:
371.77
bux:
66903.56
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: BKK

Meglepő lenne, ha ennek örülnének a budapesti autósok

A felújított 3-as metró átadása után megújulnak a pótlóbuszok egykori sávjai, rövidesen több sávot használhatnak az autósok, ami csökkenti a mellékutcák forgalomterhelését, és biztonságosabb lesz a biciklis közlekedés is - írta közleményében a BKK.

Kiemelték, hogy új szakaszába lép az Újjáéledő sugárutak elnevezésű városfejlesztési koncepció: a felújított 3-as metró átadása után már nincs szükség buszsávokra a Váci út-Üllői út tengelyen, így a korrekciós munkák, kátyúmentesítés után átalakítják a sávokat. Az ezzel kapcsolatos munkálatok több hétig tartanak.

A Váci úton a Göncz Árpád városközpont és a Dózsa György út közötti szakaszon a jövőben 2x3 sávon haladhatnak a gépjárművek. A Gogol utca és a Nyugati tér közötti szakaszon új kerékpársávok jönnek létre, a Nyugati téren pedig három új gyalogátkelőhely létesül.

A Bajcsy-Zsilinszky úton a Nyugati tér és a Deák Ferenc tér között visszaáll a metrópótlás előtti forgalmi rend, azaz 2x2 sávon haladhatnak az autók, és mindkét irányban lesz közös busz- és kerékpársáv.

A Deák Ferenc teret és a Kálvin teret összekötő Károly körúton és Múzeum körúton szintén a metrópótlás előtti forgalmi rend lép életbe: 2x1 kerékpársáv és 2x2 forgalmi sáv lesz használható - közölte a BKK.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Kijev közben elutasította azt az amerikai kérést, hogy ne támadjanak orosz olajfinomítókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×