eur:
390.65
usd:
366.11
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök az EU-tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozóján 2022. december 15-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: a magyar nemzet e tragikus napokban is Olaszország mellett áll

A kormányfő felajánlotta Magyarország segítségét az áradásokban eltűntek felkutatásáért folytatott küzdelemhez.

Orbán Viktor szombaton levélben fordult olasz kollégájához, Giorgia Melonihoz az Észak-Olaszországot napok óta sújtó pusztító áradások kapcsán, amelyek számos halálos áldozatot követeltek, és több tízezer embert fosztottak meg otthonuktól – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A miniszterelnök kifejezte részvétét és együttérzését az áldozatok hozzátartozóinak, és gyors felépülést kívánt a szerencsétlenség sérültjeinek.

A kormányfő levelében biztosította az olasz miniszterelnököt, hogy a magyar nemzet e tragikus napokban is Olaszország mellett áll. Egyúttal felajánlotta Magyarország segítségét az eltűntek felkutatásáért folytatott emberfeletti küzdelemben és a károk enyhítésében – ismertette a levél tartalmát Havasi Bertalan.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×