eur:
387.04
usd:
356.5
bux:
66145.28
2024. február 22. csütörtök Gerzson
Nyitókép: Pixabay

Az Alkotmánybírósághoz fordulhatnak a pedagógusok

A polgári engedetlenségben részt vevő tanárok elbocsátása miatt lépnek a szervezetek.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete felkérte a Társaság a Szabadjogokért (TASZ) szervezetet és a Helsinki Bizottságot, hogy készítsenek normakontrollt ahhoz a törvényhez, amely lehetővé teszi, hogy a polgári engedetlenségben részt vevő pedagógusokat ki lehessen rúgni. Eleget téve a szakszervezetek felkérésének, az MSZP összegyűjtötte az ötven képviselő aláírását, ami ahhoz kell, hogy az Alkotmánybírósághoz lehessen fordulni a normakontrollal - írta közleményében az MSZP.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a szakszervezetek azt kérték az MSZP-től, hogy menedzseljék le ezeknek az aláírásoknak az összegyűjtését, hiszen a polgári engedetlenség miatt kirúgott pedagógusok ügyében csak így lehet az Alkotmánybírósághoz fordulni.

Nagyon nagy igazságtalanság történt. A polgári engedetlenség a demokráciákban egy bevett szokás, Orbán Viktor maga is élt ezzel korábban, sőt ő mutatott leckét és példát arról, hogy hogyan lehet ezt alkalmazni - érvelt az MSZP társelnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×