eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Az Alkotmánybírósághoz fordulhatnak a pedagógusok

A polgári engedetlenségben részt vevő tanárok elbocsátása miatt lépnek a szervezetek.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete felkérte a Társaság a Szabadjogokért (TASZ) szervezetet és a Helsinki Bizottságot, hogy készítsenek normakontrollt ahhoz a törvényhez, amely lehetővé teszi, hogy a polgári engedetlenségben részt vevő pedagógusokat ki lehessen rúgni. Eleget téve a szakszervezetek felkérésének, az MSZP összegyűjtötte az ötven képviselő aláírását, ami ahhoz kell, hogy az Alkotmánybírósághoz lehessen fordulni a normakontrollal - írta közleményében az MSZP.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a szakszervezetek azt kérték az MSZP-től, hogy menedzseljék le ezeknek az aláírásoknak az összegyűjtését, hiszen a polgári engedetlenség miatt kirúgott pedagógusok ügyében csak így lehet az Alkotmánybírósághoz fordulni.

Nagyon nagy igazságtalanság történt. A polgári engedetlenség a demokráciákban egy bevett szokás, Orbán Viktor maga is élt ezzel korábban, sőt ő mutatott leckét és példát arról, hogy hogyan lehet ezt alkalmazni - érvelt az MSZP társelnöke.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×