eur:
389.69
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Back view of female employee speaking on video call with diverse colleagues on online briefing with laptop at home.
Nyitókép: nensuria/Getty Images

Kiderült: Orbán Viktor engedélye kellett a home office-hoz

A kormányfő engedélye nélkül senki sem dolgozhatott otthonról a kormányzati igazgatási szerveknél, valamint az állam többségi tulajdonában lévő cégeknél – derült ki egy 2022-ben kiadott kormányhatározatból.

Az rtl.hu ír arról, hogy a 2022-es kormányhatározat szerint csak akkor lehetett olyan megállapodást és munkaszerződést kötni, amely otthoni munkavégzést eredményezett, ha a miniszterelnök ezt előzetesen engedélyezte.

Ha pedig valakinél már korábban életbe lépett a home office-t lehetővé tevő egyezség, akkor utólag be kellett szerezni a kormányfő jóváhagyását.

Az engedélyt az illetékes miniszternek kellett kezdeményeznie attól függően, hogy hová tartozik az állami cég vagy közigazgatási szerv.

Az RTL megkérdezte, hányan dolgozhattak otthonról, választ nem kaptak, de arra emlékeztetnek, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodánál senki sem kapott ilyen engedélyt.

Már a Covid-járvány idején is egyértelmű volt, hogy a kormány egyáltalán nem támogatja az otthoni munkavégzés – ez már Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke mondta a portálnak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is úgy nyilatkozott a pandémia idején, hogy nem engedélyezi a tárca dolgozóinál a home office-t.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×