eur:
389.2
usd:
363.72
bux:
68263.41
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond az új MOL Bubi gyűjtőállomás átadóján a Szentlélek téren 2023. március 31-én. Újabb hét gyűjtőállomással bővült a Mol Bubi közbringarendszer hálózata Budapest III. kerületében.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Medián: egyelőre magasan Karácsony Gergelynek áll a zászló Budapesten

A közvéleménykutató adatai szerint most a fővárosban az egyesült ellenzékre dupla annyian szavaznának, mint a Fideszre.

A Medián és a 21 Kutatóközpont április közepén készült budapesti felmérése azt mutatja, hogy a budapestiek elsöprő többsége, 73 százaléka úgy látja: a kormány azért nehezíti a főváros anyagi helyzetét, mert ellenzéki vezetése van. Csak a válaszadók 17 százaléka gondolta úgy, hogy a fővárost ugyanúgy kezeli a kormány, mint más településeket – írja a Telex a hvg.hu-n megjelent adatokból.

A kutatásban felsorolt politikusok közül Karácsony Gergelyt találták a leginkább rokonszenvesnek a budapesti válaszadók, ő 50 százalékot kapott, épp csak megelőzve a 48 százalékos Donáth Annát. Az előző főpolgármester, Tarlós István 45 százalékkal lett a harmadik, ő „kedveltebb, mint a kérdőívben szereplő aktív fideszes politikusok, köztük a Karácsony esetleges kihívójaként is emlegetett Szentkirályi Alexandra” – írják.

Kiderül még, hogy a fővárosiak

kétszer akkora arányban (56 százalék) szavaznák meg Karácsonyt főpolgármesternek, mint egy fideszes jelöltet (28 százalék),

és az is, hogy az ellenzéki pártok a budapesti szavazatok közel felét (46 százalékát) tudhatnák magukénak, ha közösen indulnának, míg a kormánypártokra 23 százalék szavazna „egy most vasárnapi választáson”.

Arról is írnak, hogy a fővárosiak többsége kedvezően ítéli meg a főpolgármester szerepét és teljesítményét. 56 százalékuk szerint Karácsony Gergely minden tőle telhetőt megtesz, harmaduk szerint viszont csak panaszkodik és hárítja a felelősséget;

A felmérést a HVG megbízásából április 11–13. között készítette a Medián és a 21 Kutatóközpont 1000 fős reprezentatív fővárosi mintán, telefonos megkérdezéssel.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×