eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Tájékoztató tábla a Fővárosi Állat- és Növénykert főbejáratánál 2020. május 20-án. Ettől a naptól ismét látogatható az állatkert, amely egyelőre naponta legfeljebb 2500 jegyet értékesít, kizárólag online elővételben, hogy elkerülhető legyen a jegypénztárak előtti sorban állás. Az újranyitást követően a beltéri bemutatóhelyek, állatházak és más beltéri létesítmények átmenetileg még zárva tartanak.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Fájdalmas döntést hozott a fővárosi állatkert

Emelik a belépők árát, de a mértékről még nincs döntés.

Drágításra kényszerül a Fővárosi Állat- és Növénykert – értesült a Népszava. Bősz Anett főpolgármester-helyettes a lapnak elmondta, hogy az infláció és energiaválság által sújtott állatkert működtetéséhez és fejlesztéséhez új forrásokat kell előteremteni. Ennek elkerülhetetlen eleme a jegyárakból származó bevétel emelése – erősítette meg Bősz Anett, hozzátéve, hogy a jegyárak ezzel együtt „nem szállnak el”, csak utolérik a vidéki intézményekét. A pontos számokat azonban még nem árulta el.

Arról is beszélt a főpolgármester-helyettes, hogy a főváros megtartaná a az állatkert területén álló biodómot, de továbbra is az államtól várják a befejezését. Budapest 2020-ban megvizsgáltatta a beruházás állapotát, az Enviroduna Kft. által elkészített nyilvános jelentés megállapította, hogy még legalább 16,4 milliárd forintos ráfordítás szükséges az átadásig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×